Zábavu v Riu poznačila ekonomická kríza aj nehody karnevalových vozov
PREHRAŤ

Zábavu v Riu poznačila ekonomická kríza aj nehody karnevalových vozov

Karneval v Riu sa chýli ku koncu.

Rio de Janeiro 28. februára (TABLET.TV) – Svetoznámy karneval v brazílskom Rio de Janeiro po štyroch dňoch a štyroch nociach pouličnej zábavy dnes čaká veľké vyvrcholenie. Tento ročník okrem ekonomickej krízy a nižšej návštevnosti poznačila aj nehoda priamo na sambadróme, kde havaroval jeden z karnevalových vozov. Zranilo sa viac ako 20 divákov a účastníkov sambového pochodu.

Podľa polície bolo vozidlo na mokrom povrchu sambadrómu takmer neovládateľné. Narazilo do oplotenia, zranilo niekoľko ľudí, čo spôsobilo chaos. Ako informovala agentúra AP, organizátori do ďalšieho ročníka plánujú zmeny v štruktúre, ale aj v organizácii pri vstupe vozidiel na sambadróm.

Finále samba škôl je absolútnym vrcholom zábavy v Riu. Tento rok v ňom súperí 12 škôl, každá s viac ako 3 tisíc tanečníkmi a hudobníkmi. Podľa organizátorov šou priamo na mieste sleduje viac ako 70.000 divákov.

Miestny karneval patrí medzi najvýznamnejšie akcie zábavného priemyslu v krajine, ale aj vo svete pred začatím 40-dňového pôstu.