Francúzsky tím F1 predstavil nový monopost pre sezónu 2017
PREHRAŤ

Francúzsky tím F1 predstavil nový monopost pre sezónu 2017

Francúzsky pretekársky tím formuly 1 začal Renault svoju testovaciu predsezónu 2017 predstavením pretekárskeho vozidla s označením RS17 v Londýne.

Londýn, Veľká Británia 22. február (TABLET.TV) - Výrobca, ktorý minulý rok ukončil sklamaním, dúfa, že ich nový model dosiahne oveľa väčší úspech. Pretekársky tím predstavil aj jazdcov v novej sezóne. Nemecký jazdec Nico Hülkenberg, ktorý prišiel z tímu Force India, bude spolupracovať s britským pretekárom Jolyonom Palmerom.

Dvojica jazdcov sa môže spoľahnúť aj na odborné rady bývalého automobilového pretekára a štvornásobného majstra sveta Formuly 1 Alaina Prosta, ktorý sa pripojil k tímu ako špeciálny poradca.

Prost, ktorý jazdil za McLaren, Renault, Ferrari a Williams bude radiť jazdcom a posudzovať ich výkony.

Pre Renault bola minulá sezóna ďaleko od návratu snov. Po spätnom odkúpení tímu Lotus, ktorý Renault predtým vlastnil a prevádzkoval medzi rokmi 2002 a 2010 dosiahli iba deviate - posledné miesto v Pohári konštruktérov a jedno umiestnenie na treťom mieste v pretekoch. Odrážalo to komplexný nedostatok výkonu vozidla, pričom britský jazdec Palmer, ktorý bude jazdiť aj v tomto roku, sa sťažoval, že jeho tím mu nedal dostatok priestoru v jeho nováčikovskej sezóne.