Strelca z mešity, vysokoškoláka, obvinili zo šesťnásobnej vraždy
PREHRAŤ

Strelca z mešity, vysokoškoláka, obvinili zo šesťnásobnej vraždy

Obvineným je Alexandre Bissonnet z predmestia Québecu. Ďalší podozrivý marockého pôvodu, ktorého polícia zadržala po útoku, bol prepustený na slobodu a v prípade figuruje ako svedok.

Québec 31. januára (TASR) - Univerzitný študent, ktorý v nedeľu večer spáchal masaker v islamskom kultúrnom centre v kanadskom meste Québec, bol obvinený zo šesťnásobnej vraždy prvého stupňa a päťnásobného pokusu o vraždu. Oznámila to v pondelok miestna polícia s tým, že naďalej sa vykonávajú domové prehliadky a očakáva sa vznesenie ďalších obvinení.

Obvineným je 27-ročný Alexandre Bissonnet z predmestia Québecu. Ďalší podozrivý marockého pôvodu, ktorého polícia zadržala po útoku, bol prepustený na slobodu a v prípade figuruje len ako svedok.

Podľa televízie CBC je medzi šiestimi obeťami okrem iného majiteľ mäsiarstva či univerzitný profesor, ale aj otec dvoch detí, ktorý pracoval v oblasti informačných technológií, alebo otec troch dcér, pracujúci ako programovací analytik pre miestnu vládu. Vek obetí sa pohybuje od 39 do 60 rokov, pričom pochádzajú okrem iného z Alžírska, Tuniska a Guiney.

Polícia odmietla špekulovať o možných motívoch streľby v Islamskom kultúrnom centre v Québecu (Centre culturel Islamique de Québec), využívanom aj ako mešita.

Zdroj blízky vyšetrovateľom pre agentúru Reuters uviedol, že zadržaný podozrivý je považovaný za "osamelého vlka".

Viac čítajte tu