Taliansky minister vnútra potvrdil zastrelenie Amriho na predmestí Milána
PREHRAŤ

Taliansky minister vnútra potvrdil zastrelenie Amriho na predmestí Milána

Taliansky minister vnútra Marco Minniti potvrdil dnes informácie, podľa ktorých bol na predmestí Milána zastrelený Tunisan hľadaný ako predpokladaný páchateľ teroristického útoku v Berlíne.

Rím 23. decembra (TASR) - Muža identifikovaného ako Anis Amri usmrtili nadránom policajti v meste Sesto San Giovanni pri severnom okraji Milána. Tamojšia polícia ho zastavila okolo 3.00 h v rámci bežnej kontroly, načo vytiahol zbraň a postrelil príslušníka, ktorý od neho požadoval predloženie dokladov. Zranený policajt podľa ministra nie je v ohrození života.

Minniti na tlačovej konferencii v Ríme taktiež uviedol, že totožnosť zastreleného muža je už potvrdená "bez tieňa pochybnosti".

Milánsky prokurátor Alberto Nobili medzitým informoval, že podľa zistení polície pricestoval Amri vlakom z francúzskeho mesta Chambéry do talianskeho Turína, odkiaľ sa takisto vlakom presunul do Milána. Do lombardskej metropoly dorazil okolo jednej hodiny po polnoci.

V súvislosti s útokom na vianočné trhy v Berlíne, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a desiatky zranených, vyhlásila nemecká polícia po Amrim celoeurópske pátranie.