Expert: Strelec z istanbulského nočného klubu je vycvičený zabijak
PREHRAŤ

Expert: Strelec z istanbulského nočného klubu je vycvičený zabijak

Strelec mal bojovať po boku militantov IS v Sýrii. Podľa novinára denníka Hürriyet bol útočník na tento strelecký útok špeciálne vybratý. Pozrite si aj selfie video údajného útočníka z Istanbulu.

Istanbul 3. januára (TASR) - Turecké médiá s odvolaním sa na bezpečnostných odborníkov dnes uviedli, že muž, ktorý v istanbulskom nočnom klube zabil na silvestrovskej párty 39 ľudí, ďalších takmer 70 zranil a z miesta činu ušiel, je vysoko profesionálny zabijak.

V angličtine vychádzajúci denník Daily News citoval tureckého experta na boj proti terorizmu Abdullaha Agara - podľa neho spôsob, akým atentátnik počas útoku postupoval, ukazuje, že "je určite zabijak a pravdepodobne strieľal do ľudí už predtým".

Agar podľa denníka povedal, že "útočník je odhodlaný, lojálny, praktický, chladnokrvný znalec a vie, ako dosiahnuť svoj cieľ... pravdepodobne strieľal zo zbrane v skutočných oblastiach konfliktov".

Útočník z istanbulského nočného klubu Reina, ozbrojený zbraňou s dlhou hlavňou, zabil v nedeľu 1. januára v skorých ranných hodinách najprv policajta a civilistu pred klubom, potom vtrhol dnu a pálil na viacerých ľudí. Podľa odhadu ich tam bolo okolo 600.

Celú správu nájdete tu.