Polícia zadržala počas akcie Indiánka dve ženy podozrivé z predaja drog
PREHRAŤ

Polícia zadržala počas akcie Indiánka dve ženy podozrivé z predaja drog

Pozrite si video s titulkami.

Bratislava 4. septembra (TABLET.TV) - Na základe niekoľkomesačného operatívneho rozpracovania zadržali trnavskí kriminalisti koncom augusta matku s dcérou, ktoré sú podozrivé z drogovej trestnej činnosti. 

Počas akcie s názvom Indiánka vykonali príslušníci kriminálnej polície, za pomoci pohotovostného policajného útvaru, domové prehliadky v Trnave, na sídlisku Linčianska.

Prehliadky vykonali v byte, pivničných priestoroch a dvoch autách. Súčasne s domovou prehliadkou bola pri nákupnom centre, takmer priamo pri predaji drog, zadržaná 47 ročná žena. Počas zadržania mala pri sebe 49 skladačiek s heroínom a pervitínom, čo potvrdila expertíza. V byte policajti zaistili 4 zatavené striekačky s hnedým kryštalickým materiálom. Expertíza ukázala, že v nich bolo minimálne 101 dávok metamfetamínu. V akcii bol nasadený aj služobný pes špeciálne cvičený na vyhľadávanie drog. Ten v byte označil trezor s viac ako 13 tisíc eurami, ktoré pochádzali pravdepodobne z drogovej trestnej činnosti. 29-ročná dcéra bola zadržaná doma, počas domovej prehliadky. 

Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ krajskej kriminálnej polície obvinil obe ženy z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň spracoval podnet na ich väzobné stíhanie, pričom polícia matku s dcérou už eskortovala do výkonu väzby. Vzhľadom na to, že ženy sú obvinené z drogovej trestnej činnosti závažnejším spôsobom konania, hrozí im odňatie slobody na desať až pätnásť rokov.