V Londýne horí 27-poschodová budova
PREHRAŤ

V Londýne horí 27-poschodová budova

Budova sa nachádza medzi stanicou metra Latimer Road a nákupným centrom Westfield. Na mieste zasahuje približne 200 hasičov.

Londýn 14. júna (TASR) - Najmenej 15 ľudí utrpelo dnes zranenia pri rozsiahlom požiari, ktorý vypukol v 27-poschodovej obytnej výškovej budove Grenfell Tower vo štvrti Kensington v západnej časti britskej metropoly Londýn. Informovala o tom televízia BBC.

Polícia a hasiči budovu evakuovali, očití svedkovia však tvrdia, že v dome, ktorý úplne pohltili plamene, uviazlo vo svojich bytoch viacero ľudí.

Oznámenie o požiari vežiaka, ktorý sa nachádza medzi stanicou metra Latimer Road a nákupným centrom Westfield, zaznamenali úrady okolo 01.00 h miestneho času (02.00 h SELČ). Na mieste stále zasahuje približne 200 hasičov a 40 kusov techniky.

Podľa londýnskej Metropolitnej polície ošetrili zasahujúci zdravotníci najmenej 15 ľuďom rôzne druhy zranení, pričom viacero svedkov uviedlo, že budova, v ktorej sa nachádza 120 bytov, by sa v dôsledku oslabenia konštrukcie požiarom mohla zrútiť.

Za závažný incident označil dnešný požiar výškovej budovy aj londýnsky starosta Sadiq Khan.