VASS: Aj v malej krajine, akou je Slovensko, sa dajú generovať myšlienky s celosvetovým dopadom
PREHRAŤ

VASS: Aj v malej krajine, akou je Slovensko, sa dajú generovať myšlienky s celosvetovým dopadom

Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Club bol prezident GLOBSEC-u Robert Vass.

Medzinárodná bezpečnostná konferencia GLOBSEC, ktorá sa v uplynulých dňoch konala v Bratislave, je symbolom toho, akú má krajina ambíciu, myslí si R. Vass a dodáva: "Buď je uzavretá vo svojej histórii a hraniciach so žabomyšími vojnami, alebo chceme ukázať, že krajina môže byť moderná, môže ovplyvňovať veci, ktoré sú za jej hranicami a môže hostiť tých najlepších lídrov z celého sveta."

Na 14. ročník konferencie pricestovalo 1300 účastníkov z viac ako 60 krajín sveta, medzi nimi aj prezidenti, premiéri, ministri zahraničných vecí, obrany, šéfovia medzinárodných inštitúcií. "Tentokrát sme tu mali aj viac diverzifikovanú komunitu, keďže prišli aj vizionári a lídri ako Steve Forbes alebo Nico Rosberg, bývalý pilot F1 a v súčasnosti tech-investor," priblížil zloženie hostí Vass.

Na programe konferencie bolo tento rok "päť tematických okruhov a zahrnuli sme aj úplne nové témy, napríklad klimatické zmeny, obchodné vojny, globálnu ekonomiku, budovanie siete 5G, úlohu Číny v globálnom obchode", uviedol R. Vass.

"Myslím, že naša generácia má historickú misiu, aby sme cez tie obrovské zmeny, ktorými prechádzame, prešli posilnení, a nie oslabení," tvrdí prezident GLOBSEC-u.

Pozrite si reláciu CD Club s moderátorom Pavlom Demešom a jeho hosťom.