J. HOLEČEK: Slovensko musí urobiť všetko, aby tu automobilky navždy ostali
PREHRAŤ

J. HOLEČEK: Slovensko musí urobiť všetko, aby tu automobilky navždy ostali

Nehrozí našej ekonomike prílišná závislosť od automobiliek? Odpovedal výkonný viceprezident Zväzu automobilového priemyslu Jaroslav Holeček.

Bratislava 16. februára (TABLET.TV) - Slovenské automobilky idú na plné kapacity a už druhý rok po sebe vyrobili viac ako milión automobilov. Po nábehu výroby Jaguar Land Rover pôjde toto číslo ešte vyššie.

„Počítam, že celkový počet vyrobených áut ročne potom dosiahne 1 300 000. Na Slovensku je navyše miesto aj pre ďalšiu automobilku, ale už od Žiliny a Banskej Bystrice na východ. Najmä by bolo dobré mať investora z výroby nákladných automobilov. To by Slovensko posunulo o kúsok ďalej,“ konštatoval Holeček, podľa ktorého rozvoj automobiliek na Slovensku nemá alternatívu.

„Za 25 rokov sa nám nepodarilo vytvoriť iné odvetvie priemyslu, ktoré by Slovensko ťahalo. Prišli aj mnohí subdodávatelia a to je konkurenčná výhoda pri lákaní ďalších automobiliek. To, nad čím by malo Slovensko rozmýšľať, je vytvoriť im podmienky, aby tu naveky zostali,“ dodal Holeček.

Pozrite si reláciu EKONOMIKA Tu a teraz s moderátorom Richardom Kvasňovským.