J. LEŠINSKÝ: Závod PSA v Trnave je pripravený vyrábať aj autá značky Opel
PREHRAŤ

J. LEŠINSKÝ: Závod PSA v Trnave je pripravený vyrábať aj autá značky Opel

Automobilová spoločnosť PSA Group, ktorá pôsobí aj na Slovensku, prevezme nemeckú automobilku Opel. Tým sa stane európskou dvojkou.

Bratislava 9. marca (TABLET.TV) - Ako to ovplyvní globálny trh i Slovensko, hovoril docent Ján Lešinský zo Slovenskej technickej univerzity.

Spojenie francúzskej automobilky PSA Group a európskej divízie Opel sa môže podpísať pod zvýšenie objemu výroby v trnavskej automobilke PSA-Citroën. Podľa Lešinského trnavská automobilka, rovnako aj závod Kia v Žiline, vyrábajú viac, ako je plánovaná výrobná kapacita. „Trnava vyrába dnes približne o 10 % viac ako bola pôvodná kapacita a ešte stále má rezervu v 4. smene. Takže dá sa očakávať, že v Trnave sa bude vyrábať viac, ako automobilka plánovala,“ skonštatoval Lešinský.

Taktiež by sa mohli začať vyrábať menšie modely Oplu. „Podobne ako sme svedkami v bratislavskom výrobnom závode, budú sa vyrábať autá rovnakej veľkosti, alebo rovnakého prístupu platformového riešenia, ale rôznych značiek. Teda dá sa očakávať, že niektoré autá značky Opel priskočia do rozšírenej výroby v Trnave,“ očakáva Lešinský.

Pozrite si reláciu EKONOMIKA Tu a teraz s moderátorom Richardom Kvasňovským.