M. FIRESTONE: V budúcnosti by sa mal svet zbaviť škodlivých tabakových výrobkov
PREHRAŤ

M. FIRESTONE: V budúcnosti by sa mal svet zbaviť škodlivých tabakových výrobkov

Tabakový priemysel vo svete sa mení. Bude raz svet bez cigariet? Odpovedá viceprezident spoločnosti Philipp Morris International Marc S. Firestone.

Bratislava 30. marca (TABLET.TV) - Podľa odhadov Euromonitoru bude mať globálny trh cigariet v roku 2017 hodnotu 700 miliárd USD, elektronické cigaretové alternatívy z toho budú tvoriť 11 miliárd USD, čo je trhový podiel 1,5%. Firestone konštatoval, že im patrí budúcnosť.

„Pozorujeme tu istý trend a dúfam, že vlády, regulačné úrady a zákazníci všetci akceptujú snahu v budúcnosti zbaviť svet škodlivých tabakových výrobkov. Z môjho pohľadu sa trh mení, pretože ľudia fajčia už najmenej 500 rokov a teraz odhadujeme, že približne miliarda ľudí fajčí. Máme odhadom 150 miliónov zákazníkov a naše prieskumy ukazujú, že snáď 1,4 milióna našich zákazníkov sa v krátkom čase rozhodla pre rôzne formy elektronických cigariet,“ zdôraznil Firestone.

Nové tabakové produkty nedymia, ale obsahujú napríklad aerosóly, alebo uvoľňujú nikotín nie na báze spaľovania tabaku, ale iba jeho zohrievania. „Tento nový produkt síce obsahuje tabak, ale to je tak všetko, čo má spoločné s klasickou cigaretou,“ povedal Firestone s tým, že sa už testuje na viacerých trhoch a najväčší úspech má nateraz v Japonsku.

Pozrite si reláciu EKONOMIKA Tu a teraz s moderátorom Richardom Kvasňovským.