Ivanka: Umelá inteligencia nespôsobí veľké prepúšťanie v bankovníctve
PREHRAŤ

Ivanka: Umelá inteligencia nespôsobí veľké prepúšťanie v bankovníctve

Jednoznačný trend do budúcnosti je, že sa predaje finančných produktov budú čoraz viac posúvať do digitálnej oblasti, konštatoval Peter Ivanka zo spoločnosti Softec.

Bratislava 14. februára (TASR) - Trh s finančnými službami prechádza najväčšími zmenami od zavedenia internetu. Predovšetkým umelá inteligencia mení celý koncept predaja finančných produktov. Kamenné pobočky bánk však aj napriek tomu ostanú a robotizácia nezvýši nezamestnanosť vo finančnom sektore. V diskusnej relácii na TABLET.TV to uviedol Peter Ivanka zo spoločnosti Softec.

„Jednoznačný trend do budúcnosti je, že sa predaje finančných produktov budú čoraz viac posúvať do digitálnej oblasti. Kamenné pobočky bánk budú mať zmysel dovtedy, kým ich budú navštevovať klienti. Časť klientov preferuje skôr osobný kontakt, ako nejaké digitálne kanály. Počet kamenných pobočiek bude klesať a budú špecificky zamerané skôr na nejaké poradenstvo. Vo finančnom sektore sa nebude vo veľkom prepúšťať, ale ľudia sa budú skôr rekvalifikovať. Určite nepríde k tomu, že by sa po digitalizácii bánk výrazne zvýšila nezamestnanosť,“konštatoval Ivanka.

Viac čítajte tu.