LASKY z PARY v Exkluzívne pre TABLET.TV : Pán primátor sa tvári, že všetko zvláda. Hrá mu to stále rovnako.
PREHRAŤ

LASKY z PARY v Exkluzívne pre TABLET.TV : Pán primátor sa tvári, že všetko zvláda. Hrá mu to stále rovnako.

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV bol Tomáš "LASKY" Šedivý zo skupiny PARA.

Bratislava 20. decembra (TABLET.TV) – Rok 2018 bol pre skupinu PARA prelomový a zároveň je pre nás veľkou výzvou. Najmä po komunálnych voľbách, po ktorých sa jeden z našich členov stal primátorom hlavného mesta. V relácii Exkluzívne pre TABLET.TV to uviedol spevák skupiny PARA Tomáš "LASKY" Šedivý.

Slovenská poprocková skupina si v novembri tohto kalendárneho roka pripomenula svoje 23. výročie pôsobenia na domácej hudobnej scéne. "Prvý koncert skupiny bol 15. novembra 1995 v Bratislave. Prvým spevákom bol súčasný bubeník, ktorý vtedy odspieval iba dva koncerty. Po nich mu chalani z kapely navrhli, aby sa naučil hrať na bicie nástroje. Veľmi elegantne ho tak posunuli z postu speváka za bicie," spomenul Lasky, ktorý však nebol členom skupiny od jej založenia. "Druhým spevákom kapely bol Majo Miezga, čo je takou zaujímavosťou, a ja som prišiel v roku 1998, čiže v PARE som už dvadsať rokov. Môj prvý koncert som odohral v Banskej Bystrici, kde ma vtedy vnímali akoby som prišiel z inej planéty, ale postupne si na mňa chlapci zvykli," spomenul.

Aj po viac ako dvoch dekádach je PARA jednou z najžiadanejších a najobľúbenejších slovenských skupín. Podľa frontmana Laskyho za ich úspechom stojí uveriteľnosť a autentickosť skladieb. Kapela vydala v máji tohto roka po šiestich rokoch nový album s názvom Našou krajinou. Ide o ich v poradí už siedmu štúdiovku. S ďalším prekvapením prišli hudobníci z PARY len nedávno, keď fanúšikom predstavili nový album aj na vinylovej platni. "Medzičasom sme vymenili gitaristov, tvorilo sa nové skladateľské duo. Nebolo to ľahké, pesničky sa tvorili pomalšie. Nikto nás nenaháňal, nehorelo. Počkali sme si na ten správny moment," povedal Lasky na TABLET.TV.

Booklet k spomenutému albumu je malým výletom za maľbami slovenských umelcov Slovenskej národnej galérie, vizuály na LP túto estetiku ešte násobia. Veľkosťou totiž pripomínajú skutočné obrazy. Súčasťou vinylu sú maľby v rozmere 20x20 centimetrov, ktoré je možné vymieňať a tiež sa dajú použiť samostatne ako obraz do interiéru.

Podľa Laskyho sa Matúš Vallo, basgitarista skupiny a dnes už aj primátor Bratislavy, zatiaľ naplno venuje svojim hudobným povinnostiam. "Pán primátor sa tvári, že všetko zvláda. Po jeho inaugurácii sme už aj odohrali koncert. Hrá mu to stále rovnako, a tým, že sa stal primátorom, sa nič nezmenilo. I keď, na pódiu sa mi zdal trochu utiahnutý," povedal, pričom naznačil, že skupina má pripravenú aj hudobnú alternatívu, keby sa nestíhal venovať hudbe.

 

SÚŤAŽ

 

Šancu vyhrať aktuálnu hudobnú novinku, album NAŠOU KRAJINOU, máte TERAZ vďaka TABLET.TV aj vy. Stačí, ak na našej oficiálnej Facebook stránke TABLET.TV odpoviete správne na súťažnú otázku: Kedy odohrala skupina PARA svoj prvý koncert? Odpovedajte formou komentáru pod videom (reláciou), zdieľajte ju, a ste v hre. Výhercu vyžrebujeme 2. januára 2019.

 

Sledujte Exkluzívne pre TABLET.TV s Radoslavom Šebom a jeho hosťom.