SOFIA ELLAR pre TABLET.TV: S Alvarom Solerom máme kariéry rozdelené, každý sa stará o svoju
PREHRAŤ

SOFIA ELLAR pre TABLET.TV: S Alvarom Solerom máme kariéry rozdelené, každý sa stará o svoju

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV je španielska speváčka a skladateľka Sofia Ellar.

Bratislava 24. januára (TABLET.TV) – Alvaro Soler je skôr mainstreamový spevák, ja som skladateľkou a v hudbe sa zo svojich pocitov vyznávam viac. Mám veľmi osobné texty. Sme dvaja ľudia, ktorí síce žijú spolu, ale každý máme svoj život aj kariéru, o ktorú sa každý stará sám. V relácii Exkluzívne pre TABLET.TV to uviedla španielska speváčka a skladateľka Sofia Ellar.

Sofia Ellar, rodená Londýnčanka, začala so svojou hudobnou kariérou pred štyrmi rokmi po skončení vysokoškolského štúdia. Z Veľkej Británie sa presťahovala do Španielska, kde doposiaľ vydala dva albumy. Aktuálne pripravuje vydanie tretieho. Skladby naň nahráva aj na Slovensku.

"V Bratislave som iba na niekoľko dní, aby som v spolupráci so symfonickým orchestrom a španielskym hudobným režisérom Davidom, nahrala niekoľko skladieb, ktoré by sme radi predstavili už čoskoro. Mám už dva albumy s 12 skladbami na každom. Medzitým som mala aj niekoľko singlov. Plánujem teraz reedíciu so 4 skladbami," spomenula.

Podľa Sofie Ellar jej priaznivci môžu očakávať aj ďalšie reedície už vydaných skladieb. "Na prvom albume mám skladby v anglickom jazyku, pretože ja som sa narodila v Anglicku, v Londýne. Druhý album je už v španielskom jazyku a nechcem, aby som prišla o tie anglické. Robíme tak reedície anglických skladieb z prvého albumu a som veľmi nadšená," objasnila Ellar.

Speváčka sa vo svojej tvorbe najviac opiera o svoje zážitky, ktoré ju napĺňajú šťastím. "Píšem texty aj o tom, z čoho som smutná. Ľudia to cítia a skladby potom vnímajú ako ich vlastné, a to je niečo, čo vás dokáže spojiť s celým svetom," povedala v rozhovore.

V súvislosti s tvorbou textov Sofia Ellar spomenula, že jej partner, hudobník Alvaro Soler, jej pri tvorbe občas pomáha. "Obaja niekedy spolu sedíme a zaujímame sa o to, čo robí ten druhý. Ale máme to rozdelené v tom, že sú to dve odlišné kariéry. Alvarovi sa veľmi dobre darí, z čoho som veľmi šťastná. Ja si robím svoje vlastné skladby, čo je pre mňa veľmi vzrušujúce," uviedla.

Dvadsaťpäročná Španielka netúži po státisícovom publiku. Preferuje komornejšiu atmosféru. Koncertovať chce prísť aj na Slovensko. "Mojím snom je to, aby som vedela a bola schopná spievať a podeliť sa s mojou vlastnou hudbou s celým svetom. Sčasti sa mi to už podarilo, je to sen každého umelca, ale to je to, čo sa mi deje. Nemám nejaké ďalšie väčšie sny, ako napríklad spievať pred státisícmi ľudí. Skutočným snom je cítiť, že ľudia žijú s vašimi skladbami a ten pocit, že ľudia sú s vami prostredníctvom hudby, je úžasný," uzavrela pre TABLET.TV.

Pozrite si exkluzívny rozhovor so Sofiou Ellar.