DESMOD a CIGÁNSKI DIABLI exkluzívne: S nami zažijete diabolský bašavel
PREHRAŤ

DESMOD a CIGÁNSKI DIABLI exkluzívne: S nami zažijete diabolský bašavel

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV boli hudobníci z Desmodu a Cigánskych Diablov.

Bratislava, 28. februára (TABLET.TV) – Skupina Desmod a orchester Cigánski Diabli vyrážajú na spoločné turné. Predstavia sa celkom v šiestich slovenských mestách. Prvé vystúpenie absolvujú už v piatok 1. marca v Liptovskom Mikuláši.   

Spoločné turné je druhým spojením rockovej a gypsy hudby. Prvýkrát absolvovali spoločné koncerty v novembri a decembri 2012. „V roku 2011 mal náš orchester výročný koncert a jedným z našich hostí bol aj Kuly. Odohrali sme s ním hit Vyrobená pre mňa a práve od tohto času spoločným rozhodnutím vzniklo naše netradičné spojenie rock&etno. S chlapcami z Desmodu sme dnes kamaráti, sme si v mnohom podobní. Majú podobný zmysel pre humor ako my, majú radi podobnú hudbu ako my, aj preto sme si od začiatku sadli,“ povedala Silvia Šarköziová.

Podľa Kulyho z Desmodu bolo hudobné spojenie sa s "diablami" pre rockovú kapelu výzvou. "Sami sme nevedeli, do čoho ideme. Nechceli sme, aby to bolo len o striedaní kapiel. Povedali sme si, že ak to má byť prepojenie, tak poriadne. My sme vstúpili do cigánskych piesní, Cigánski Diabli do našich. Myslím si, že výsledkom bol pekný zážitok pre všetkých, ktorí na naše koncerty v minulosti prišli," doplnil Mário Kuly Kollár z Desmodu pre TABLET.TV.

Hudobníci z oboch zoskupení sa zhodujú, že príprava v poradí druhého spoločného turné je menej náročná. "Už sa navzájom poznáme. Vieme, čo môžeme od seba očakávať. Príprava je ľahšia," spomenul Štefan "Picúr" Banyák z Cigánskych Diablov.

Interpreti pred koncertnou šnúrou sľubujú nezabudnuteľný kultúrny zážitok a v porovnaní s prvým turné aj viac zábavy. "Bude to väčšia zábava, ale, samozrejme, na umeleckú stránku takisto myslíme," uzavreli Diabli.

Pozrite si reláciu Exkluzívne pre Tablet.TV s Radoslavom Šebo a jeho hosťami.