ZÁZNAM: A. DANKO: I. Matovič sám zmaril schôdzu, hrozí mu patričný trest
PREHRAŤ

ZÁZNAM: A. DANKO: I. Matovič sám zmaril schôdzu, hrozí mu patričný trest

Pozrite si záznam tlačovej konferencie.

Bratislava 14. februára (TASR) - Predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič dnes sám zmaril mimoriadnu schôdzu pléna venovanú návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Na tlačovej konferencii to vyhlásil šéf parlamentu Andrej Danko (SNS), podľa ktorého môže Matovič dostať trest v podobe finančnej pokuty.

Dôvodom prerušenia schôdze, ku ktorému prišlo po zasadnutí poslaneckého grémia, bol Matovič. Ten mal za opozíciu návrh na zosadenie Fica odôvodniť, k čomu si priniesol vizuálne pomôcky. Podľa Danka tak konal v rozpore s rokovacím poriadkom, ktorý to zakazuje. "Všetci sme poslanci a dostali sme mandát od ľudí. Mali by sme byť k sebe slušní. Ak je nejaký zákon platný, tak ho treba rešpektovať. Nie všetky zákony sa nám musia páčiť, ale vieme, že v bežnom živote musíme svoje povinnosti plniť," upozornil Danko.

Podľa jeho slov sa ukázalo, že iba jediný poslanec nerešpektuje zákon. "Je to otázka na voličov a ľudí z opozície, aká je to neúcta k nim zo strany Matoviča. Ja si ctím práva opozície a chceme bezodkladne pokračovať v rokovaní. Najskorší možný termín je vo štvrtok (16.2.)," povedal Danko s tým, že Matovič uprednostňuje svoj osobný politický záujem, aby znevážil parlament.

Viac čítajte tu