IMRECZE: Za únik daňových informácií o A. Kiskovi môže jednotlivec
PREHRAŤ

IMRECZE: Za únik daňových informácií o A. Kiskovi môže jednotlivec

Pozrite si záznam.

Bratislava 6. novembra (TASR) - V prípade únikov daňových informácií o prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi zlyhal jednotlivec. Nebolo to spôsobené systémovou chybou finančnej správy. Uviedol to v pondelok prezident finančnej správy František Imrecze na základe výsledkov šetrenia. Daniari chcú toto zlyhanie dôkladne preveriť.

"Definitívne je to zlyhanie jednotlivca, nie je to žiadna systémová vada vo finančnej správe. Akým spôsobom boli jednotlivci motivovaní, aby sa uchýlili k trestnému činu porušenia daňového tajomstva, naozaj neviem. Mrzí ma, že sa to v tejto spoločnosti deje," skonštatoval Imrecze.

Informoval, že daniari mali veľmi rýchlo vyselektovaný úzky okruh ľudí, ktorí sa cez informačné systémy pozreli na spisy prezidenta. "Identicky sme postupovali pri vyšetrovaní v prípade ministra Petra Žigu. Rovnako máme identifikovaný úzky okruh ľudí, čo sa týka systémov," doplnil Imrecze. V prípade prezidenta bolo podľa neho podané trestné oznámenie, podané má byť aj v prípade Žigu.

"Stále som presvedčený o tom, že 99 % ľudí finančnej správy si plní svoje povinnosti korektne a rešpektuje daňové tajomstvo. Naozaj sa tu bavíme o zlyhaní jednotlivca. Urobíme všetko pre to, aby sme ho vyšetrili. Robí sa to veľmi ťažko, pokiaľ je to fyzický únik, že si niekto niečo skopíruje a niekomu to odovzdá," dodal Imrecze.