ZÁZNAM: Fico:Vláda vypisuje odmenu milión eur za informácie k vražde J.Kuciaka
PREHRAŤ

ZÁZNAM: Fico:Vláda vypisuje odmenu milión eur za informácie k vražde J.Kuciaka

Pozrite si záznam.

Bratislava 26. februára (TASR) - Vláda ponúka od tohto okamihu odmenu milión eur za informácie, ktoré by pomohli odhaliť vraha novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Vyhlásil to v pondelok premiér Robert Fico (Smer-SD). Telefónne číslo, na ktoré možno volať, zverejní ministerstvo vnútra. Prijímať sa budú aj anonymné podania.

"Naša prvoradá úloha je chytiť vrahov. Potom bude možné hovoriť o motívoch a o tom, čo sa vlastne udialo," odkázal Fico. Zopakoval, že pokiaľ motívom bola samotná práca novinára Jána Kuciaka, považuje to za útok proti demokracii a slobode tlače.

Fico zároveň oznámil, že generálna prokuratúra bude tomuto prípadu venovať mimoriadnu pozornosť. "Keďže ide podľa všetkého o úkladnú vraždu, táto vec bude dozorovaná špeciálnou prokuratúrou a jej najskúsenejšími prokurátormi. Tiež sme sa dohodli, že sa vytvára špeciálny tím, v ktorom budú predstavitelia generálnej a špeciálnej prokuratúry, ministerstva vnútra, policajného prezídia a SIS," dodal.

Premiér tiež deklaroval záujem pri vyšetrovaní nadštandardne informovať kolektív portálu Aktuality.sk, aby bola zabezpečená čo najväčšia miera transparentnosti a otvorenosti. Opozičné strany vyzval, aby túto situáciu hyenisticky nezneužívala.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) zopakoval, že bol šokovaný tým, čo sa stalo. "Preto sme hneď od rána začali organizovať všetky sily a prostriedky na krajskej a celoštátnej úrovni, aby sa zapojili do vyšetrovania tohto brutálneho trestného činu. Vražda sa s najväčšou pravdepodobnosťou neodohrala včera, ale o čosi skôr, čo situáciu nezľahčuje. Ale všetky naše tímy sú nasadené, aby sme získali čo najviac dôkazného materiálu," uviedol.

Viac čítajte tu.