BRATISLAVA: Koncepcia pomoci ľudí bez domova ráta i so špeciálnou zdravotnou ambulanciou
PREHRAŤ

BRATISLAVA: Koncepcia pomoci ľudí bez domova ráta i so špeciálnou zdravotnou ambulanciou

Členky mestskej sociálnej komisie a poslankyne MsZ Iveta Plšeková a Zdenka Zaťovičová hovoria o koncepcii pomoci ľuďom bez domova i o nájomnom bývaní.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Koncepcia pomoci ľuďom bez domova prináša konkrétny a zároveň i realistický návrh vytvorenia integrovaného systému pomoci ľuďom, ktorí z rôznych príčin ostali na ulici. V diskusnej relácii internetovej televízie Tablet.TV to uviedla viceprimátorka Bratislavy Iveta Plšeková (poslanecký klub strany Most-Híd).

Spolu so svojou kolegyňou z mestského zastupiteľstva i mestskej komisie sociálnych vecí, zdravotníctva a rozvoja bývania Zdenkou Zaťovičovou (Otvorený klub) hovorili tiež o konkrétnych návrhoch opatrení, ktoré koncept strategického dokumentu prináša, napríklad o plánoch mesta zriadiť do roku 2019 útulok pre ľudí bez domova a špeciálnu zdravotnú ambulanciu.

V diskusii hovoria aj o nájomných bytoch, medziiným i o možnosti, že sa budú meniť podmienky pre získanie nájomného bytu pre mladé rodiny či pre starších občanov.