FICO SULÍKOVI: Čakanie na 1. jarný deň bude zbytočné, nikam sa nechystám
PREHRAŤ

FICO SULÍKOVI: Čakanie na 1. jarný deň bude zbytočné, nikam sa nechystám

Slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie bolo úspešné. Bruselskí intelektuálni môžu chcieť pestovať maliny na Mesiaci, ale Smer-SD sa bude venovať reálnym problémom, povedal R.Fico v Tablet.tv.

Bratislava 5. januára (Teraz.sk) – Aj keď vládna koalícia združuje ľavicový Smer-SD, konzervatívnu pravicovú Slovenskú národnú stranu a liberálne konzervatívny Most – Híd, vzťahy medzi jej lídrami sú korektné, má väčšinu v parlamente a napĺňa programové vyhlásenie vlády. Aj keď v politike sa nikdy nedá vylúčiť nejaká nečakaná kríza, v tejto chvíli kabinet funguje bez problémov a akékoľvek úvahy o vládnej kríze či predčasných voľbách sú skôr snahou o znervóznenie verejnosti alebo želaním toho, kto ich hovorí, než realitou. V diskusii na TABLET.TV to vyhlásil predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico.

Reagoval aj na vyjadrenie lídra SaS Richarda Sulíka, podľa ktorého má zdravotné problémy a nízku motiváciu zotrvávať v politike. “Vytvára sa tu obraz o mojej únave. Samozrejme, že som uťahaný, kto by nebol z takéhoto prostredia. Ale energie mám stále dosť. Kto má pochybnosti o mojom zdravotnom stave, nech sa príde ráno o 7,30 pozrieť na hrádzu, bude veľmi prekvapený. Vyhrajte voľby a zostavte vládu. Nespoliehajte sa na to, že Fico je unavený,“ povedal premiér. Na Sulíkovu poznámku, že si vie predstaviť, že na jar už Robert Fico nebude vo funkcii, reagoval, že on osobne by sa na mieste Sulíka na príchod jari nespoliehal. „Odporúčam každému, kto má predstavy o 21. marci, aby nepozeral do kalendára, kedy je prvý jarný deň, ale radšej si na tento deň naplánoval päť – šesť mítingov a išiel medzi ľudí,“ povedal Fico.

Celú správu nájdete tu.