MINISTER ŠKOLSTVA P. PLAVČAN: Víťazmi rozpočtu sme všetci
PREHRAŤ

MINISTER ŠKOLSTVA P. PLAVČAN: Víťazmi rozpočtu sme všetci

Dostať rezort školstva zo štádia konfrontácie k spoločnému hľadaniu východísk pre reformu, aj financovanie učiteľských platov, bolo náročné, povedal v TABLET.TV minister školstva P.Plavčan (nom. SNS).

Bratislava 25. januára (Teraz.sk) – Rezort školstva, vedy, výskumu a športu získal v rozpočte na tento rok o 200 miliónov eur viac a spolu s prostriedkami, ktoré získalo ministerstvo vnútra, bude tento rok na vzdelávanie až o 300 miliónov viac ako vlani. „Víťazom rozpočtu sme všetci,“ povedal v TABLET.TV minister školstva Peter Plavčan (nom. SNS), podľa ktorého budú finančné prostriedky na podporu výchovy a vzdelávania využité v záujme celej spoločnosti.

So slovami premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že školstvo je víťazom tohoročného rozpočtu, sa teda podľa neho dá do istej miery súhlasiť. Ale napríklad vyhodnotenie plnenia poslednej dlhodobej reformnej koncepcie Milénium podľa Plavčana ukázalo, že niektoré úlohy sa síce podarilo naplniť, ale mnohé iné nie. A zhodou okolností to boli práve tie, ktoré si vyžadovali väčšiu finančnú investíciu.

Viac čítajte tu