FREŠO: Meniť zákony o VÚC kvôli Kotlebovi nemá žiadny zmysel
PREHRAŤ

FREŠO: Meniť zákony o VÚC kvôli Kotlebovi nemá žiadny zmysel

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo v TABLET.TV uviedol, že uvažuje o opätovnej kandidatúre na túto funkciu.

Bratislava 1. februára (Teraz.sk) – Obidve iniciatívy na zmenu Vyšších územných celkov (VÚC), vládna zameraná na zmenu systému volieb, ako aj snaha nezávislého poslanca Miroslava Beblavého regionálnu samosprávu úplne zrušiť, sú podľa predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavla Freša do istej miery motivované snahou eliminovať Ľudovú stranu - Naše Slovensko Mariana Kotlebu. „Myslím si, že keď chce niekto v demokracii poraziť extrémistov, mal by to urobiť demokraticky, postaviť svojich kandidátov a poraziť ich vo voľbách. Nie zrušiť úrad samotný,“ povedal v TABLET.TV Frešo.

„Obidva návrhy, ktoré sú dnes na stole, ak nie v prvom slede, ale niekde v treťom alebo štvrtom, odkazujú na to, že chcú zastaviť extrémizmus,“ povedal Frešo. „Videl som vyjadrenie pána Beblavého, ktorý odkazoval na to, že to vyrieši problém Banskej Bystrice. A aj debata o tom, či majú byť dve kolá alebo jedno kolo (voľby predsedu VÚC, pozn. Teraz.sk) sa viedla o tom, či to pomáha alebo škodí extrémistom,“ dodal.

Viac čítajte tu