B. ONDRUŠ o nových návrhoch Smeru: Podniky majú na to, aby platili viac
PREHRAŤ

B. ONDRUŠ o nových návrhoch Smeru: Podniky majú na to, aby platili viac

O príplatkoch za nočnú a víkendovú prácu, podpore zamestnanosti, boji proti sociálnemu dumpingu a vyrovnanom rozpočte diskutoval v TABLET.TV štátny tajomník ministerstva práce B. Ondruš.

Bratislava 3. mája (Teraz.sk) – Ak budú nové sociálne návrhy Smeru-SD schválené, bude ich financovať tak štát, ako aj zamestnávatelia. Analýzy rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny však ukazujú, že štát vie tieto investície zvládnuť bez toho, že by ohrozil tempo konsolidácie verejných financií a potenciál zvládnuť ich majú aj podniky. V diskusii na TABLET.TV to povedal štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) Branislav Ondruš (Smer-SD).

„Aj nezávislí ekonómovia potvrdili, že rast produktivity práce na Slovensku je dlhodobo rýchlejší, než rast miezd a preto tu sú aj na podnikovej úrovni ekonomické základy na to, aby sa zamestnanci vo väčšej miere podieľali na tom, čo vyprodukujú,“ komentoval Ondruš návrh Smeru-SD, aby sa zvýšili príplatky na nočnú a víkendovú prácu.

„Každý rok napríklad počúvame, že zvýšenie minimálnej mzdy ohrozí pracovné miesta. Pritom hoci zvyšujeme minimálnu mzdu rekordným spôsobom, dosahujeme znižovanie nezamestnanosti, dokonca aj v ekonomicky najmenej rozvinutých regiónoch,“ pripomenul štátny tajomník, podľa ktorého by zamestnávatelia dokázali návrh Smeru implementovať.

Viac čítajte tu