V. REMIŠOVÁ: Viskupič aj Jurinová prinášajú do regiónov zmenu
PREHRAŤ

V. REMIŠOVÁ: Viskupič aj Jurinová prinášajú do regiónov zmenu

Žilinský župan Juraj Blanár sedí na dvoch stoličkách, keďže je aj poslancom NR SR. Ak by uspela Erika Jurinová, poslaneckého mandátu sa vzdá, povedala v TABLET.TV Veronika Remišová (OĽaNO).

Bratislava 4. októbra (Teraz.sk) – Hoci OĽaNO pred štyrmi rokmi v regionálnych voľbách vôbec nefigurovalo, tentokrát sa rozhodlo inak. Okrem množstva kandidátov na poslancov spolu s partnermi podporujú ôsmich kandidátov na predsedov VÚC, z toho Jozef Viskupič a Erika Jurinová sú priamo z poslaneckého klubu OĽaNO. „Spoločným menovateľom je alternatíva zmeny k lepšiemu. Chceme byť alternatívou k tejto rozhádanej vláde plnej škandálov a to aj na komunálnej úrovni. Dnes vidíme, že župy, až na dve výnimky, sú v rukách Smeru, a nie sú dobre spravované,“ povedala v TABLET.TV na margo predvolebnej koalície SaS-OĽaNO-KDH Veronika Remišová z OĽaNO.

Okrem nominantov OĽaNO podporuje táto koalícia dvoch spoločných kandidátov, Jána Grešša v Nitre a Rastislava Trnku v Košiciach, nominantku SaS Renátu Kaščákovú v Trenčíne a v Prešove Milana Majerského (KDH). Podporu všetkých troch strán mal aj Martin Klus (SaS) v Banskej Bystrici, ten sa však kandidatúry vzdal v prospech preferenčne silnejšieho súpera Mariana Kotlebu, nezávislého kandidáta Jána Luntera. 

Kandidát SaS na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba má okrem ďalších strán aj podporu OĽaNO, KDH však v tomto prípade uplatnilo výnimku. Drobu nepodporilo, ale ani proti nemu nepostavilo vlastného kandidáta. „Nebudem kritizovať kolegov z KDH, prečo sa tak rozhodli. Ale kandidátku na poslancov staviame všetky tri strany spolu. A myslím si, že pána Drobu to neoslabí, má v Bratislave dobré priority a myslím si, že bude dobrým kandidátom,“ reagovala Remišová.

Viac čítajte tu