ŠTEFUNKO: Potenciál Progresívneho Slovenska 9,6%? Ideme podľa plánu
PREHRAŤ

ŠTEFUNKO: Potenciál Progresívneho Slovenska 9,6%? Ideme podľa plánu

Nové hnutie má byť proeurópske, liberálne a modernejšie ako pripravovaný subjekt M.Beblavého, uviedol v TABLET.TV líder Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko.

Bratislava 6. decembra (Teraz.sk) – Potenciál, ktorý novému hnutiu Progresívne Slovensko namerala agentúra Focus na úrovni 9,6 percenta, je v tomto štádiu dobrým výsledkom. „Ale teraz nás pozná relatívne málo ľudí. Snažíme sa, aby nás ľudia spoznali, chodíme po krajine a prezentujeme svoje názory. Pre mňa je to dobrý výsledok, ideme podľa plánu,“ povedal v TABLET.TV zatiaľ neformálny líder hnutia Ivan Štefunko.

V januári, na zakladajúcom sneme novozaregistrovaného hnutia v Žiline, plánuje kandidovať na post jeho predsedu. „Nemáme žiadny vodcovský princíp, že by u nás niekto trieskal po stole, ale je pravda, že asi najviac som sa zatiaľ angažoval ja. Ak nepríde niekto lepší, budem kandidovať na predsedu strany,“ potvrdil Štefunko.

V hnutí počíta aj s nezávislým poslancom Martinom Poliačikom, ktorý kvôli ideovým rozporom odišiel z materskej SaS. „Ja to vnímam tak, že Martin Poliačik ostal ideovo tam, kde bol pred desiatimi rokmi. Ale SaS sa posunula niekde inde. Preto tam už nevidel priestor pre to, aby mohol presadzovať svoje názory,“ povedal Štefunko.

Viac čítajte tu.