GAŠPAROVIČ: Prezident má na rodinu málo času, líder strany ešte menej
PREHRAŤ

GAŠPAROVIČ: Prezident má na rodinu málo času, líder strany ešte menej

Mediálny tlak mi vlastne vytvoril portfólio pozitívneho odrazu. Lebo ľudia vedeli, že vo voľbách budú rozhodovať oni, nie novinári, spomína na druhé víťazstvo v prezidentských voľbách Ivan Gašparovič.

Bratislava 23. mája (Teraz.sk) – Rozhodnutie Andreja Kisku z rodinných dôvodov nekandidovať v nadchádzajúcich prezidentských voľbách, ale angažovať sa v politike iným spôsobom, označil exprezident Ivan Gašparovič za „trochu schizofrenické“. „V pozícii prezidenta už pokračovať nemôže, ale v inej, povedal by som, že ešte ťažšej pozícii, chce pokračovať. Ak by chcel zakladať stranu, byť predsedom strany, to je ťažká a denno – denná práca,“ upozornil bývalý dvojnásobný slovenský prezident v diskusii na TABLET.TV.

„Mne to pripadá ako trochu nedomyslené. Ja som proti pánovi Kiskovi nikdy neútočil, ani pri voľbách, ani teraz, ale jednu myšlienku som po jeho zvolení vyslovil,“ uviedol Gašparovič. „Povedal som to aj jemu, keď sme spolu boli. Že si neviem predstaviť človeka, ktorý nikdy nerobil ani len starostu v dedine, ktorá má sto domov, nikdy nerobil v samospráve, nerobil vo verejnej správe, nerobil vôbec žiadnu politiku, že ide robiť rovno hlavu štátu. A to sa aj potom potvrdilo,“ dodal.

Gašparovič je zatiaľ jediným slovenským politikom, ktorý bol do prezidentskej funkcie zvolený opakovane, v minulosti zastával aj post predsedu Národnej rady SR a začiatkom deväťdesiatych rokov funkciu generálneho prokurátora.

Viac čítajte tu.