KLUS o zabití H.Acordu: Hrozbou nebol migrant, ale veľký biely chlapec
PREHRAŤ

KLUS o zabití H.Acordu: Hrozbou nebol migrant, ale veľký biely chlapec

Zásadný rozdiel medzi slovenskou a britskou spoločnosťou je, že britská spoločnosť v maximálnej možnej miere dôveruje svojim súdom a polícii, povedal v TABLET.TV poslanec SaS Martin Klus.

Bratislava 7. júna (Teraz.sk) – Tragický prípad Filipínčana Henryho Acordu, ktorý zahynul len preto, že sa zastal dvoch obťažovaných mladých žien, ukázal, že ohrozenie našej spoločnosti nepredstavoval migrant, ale „veľký biely chlapec“. V diskusii na TABLET.TV to povedal politológ a poslanec SaS Martin Klus.

„Veľký biely chlapec tu zabil človeka, ktorý sem prišiel z inej krajiny, plne integrovane tu žil, platil dane a mal tu množstvo priateľov. Zastal sa dvoch mladých dám. Nie všetci, čo prichádzajú na Slovensko, sú ohrozením našej spoločnosti, naopak, tu sa ukázalo, že ohrozením našej spoločnosti je niekto celkom iný,“ povedal Klus.

Na poznámku, že Henry Acorda na Slovensko neprišiel ako súčasť migračnej vlny, ale vybavil si tu legálny pobyt v súvislosti s IT prácou, ktorú tu získal, Klus reagoval, že paušálne odsudzovanie migrantov je veľkou chybou.

„Tento príbeh je mimoriadne smutný a brutálny. Robia sa smútočné stretnutia a podľa mňa je to správne, lebo inak nemôžeme poukázať na to, že takéto brutálne násilie na našich uliciach nemá čo robiť,“ povedal.
„Je iné, keď sa chlapi v krčme pohádajú a vyriešia to ručne – stručne, ja to nechcem nijako ospravedlňovať, to v žiadnom prípade - ale tu sa vyslovene jednalo o absolútne drastický čin. Ten chlapec bol o polovicu ľahší ako útočník a ten si toho musel byť vedomý,“ konštatuje Martin Klus. „Teraz za to musí niesť dôsledky. A treba brať do úvahy aj možnosť rasového motívu,“ dodal.

Viac čítajte tu.