SULÍK: Robert Mistrík je dominantný prezidentský kandidát
PREHRAŤ

SULÍK: Robert Mistrík je dominantný prezidentský kandidát

Ak sa pravidlá pre voľbu kandidátov na sudcov ústavného súdu nezmenia tak, aby mala šancu aj opozícia, SaS nebude zbytočne nominovať svojich ľudí, povedal v TABLET.TV Richard Sulík.

Bratislava 7. septembra (Teraz.sk) – Dominantným prezidentským kandidátom je v tejto chvíli Robert Mistrík, pričom koalícia doteraz nebola schopná postaviť proti nemu relevantného súpera. V diskusii na TABLET.TV to povedal predseda SaS Richard Sulík.

„Nemáme tu relevantného kandidáta koalície. Smer nevie nikoho nájsť, nazval by som to vyhlásením personálneho bankrotu, SNS otáľa a možno nakoniec všetci podporia Bugára. Nepoznáme ešte skutočných súperov pána Mistríka,“ vyhlásil Sulík.

Hoci jeho strana, podobne ako SPOLU Miroslava Beblavého, Roberta Mistríka podporuje, Sulík ho nepovažuje za kandidáta SaS. „My nemáme vlastného kandidáta, Robert Mistrík je nezávislý kandidát, zbiera si podpisy pod petíciu a my sme sa rozhodli ho podporiť,“ povedal Sulík.

Nepopiera pritom, že politické skúsenosti získal vedec a podnikateľ Mistrík práve v drese SaS. „Nebol iba zakladajúcim členom SaS, bol dokonca v prípravnom výbore ešte v roku 2008 a mne sa s ním spolupracovalo veľmi dobre. V roku 2013 sa rozhodol opustiť SaS, lebo sa chcel venovať svojmu podnikaniu a vede. Teraz sa rozhodol kandidovať a my sme sa rozhodli ho podporiť. Rozhodne je to občiansky kandidát,“ zhrnul Sulík.

Porovnanie Roberta Mistríka s Jiřím Drahošom, známym českým vedcom, ktorého v prezidentských voľbách porazil v druhom kole politicky skúsenejší Miloš Zeman, podľa Sulíka nesedí. „Každý prípad je iný. Pána Drahoša nepoznám osobne a ani som nesledoval jeho kampaň. Robert Mistrík je veľmi sčítaný a za tých päť rokov v SaS, my sme boli v tom čase členmi vládnej koalície, niečo z politiky pochytil,“ tvrdí Sulík. 

Viac čítajte tu.