KOLLÁR: Zverejňovanie vecí z Kuciakovho spisu pomáha spolupáchateľom
PREHRAŤ

KOLLÁR: Zverejňovanie vecí z Kuciakovho spisu pomáha spolupáchateľom

Obedy zadarmo sú podľa Borisa Kollára dobrá vec a hnutie Sme rodina ich podporí, aj keď by uprednostnili zvýšenie detských prídavkov.

Bratislava 10. októbra (Teraz.sk) - Novinári si zrejme neuvedomujú, že pravidelným zverejňovaním informácií vytiahnutých zo spisu Jána Kuciaka vopred informujú o najnovších zisteniach polície aj možných spolupáchateľov a objednávateľov dvojnásobnej vraždy. V diskusii na Tablet.tv to povedal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.

„Je veľmi nešťastné, že sa pomaly každý deň objaví v novinách niečo nové z vyšetrovacieho spisu. Pre mňa je to absolútne nepochopiteľné. Ako je v tomto storočí možné, že si z toho polícia robí rešeto alebo trhací kalendár?,“ pýta sa Kollár, ktorý si nemyslí, že by informácie vynášali advokáti poškodených. „Pri všetkej úcte, pán Lipšic ma napadne v tejto súvislosti až ako posledný. Ako advokát by si to v žiadnom prípade nedovolil,“ povedal. „Ide to priamo odtiaľ, z najužšieho kruhu, ktorí to púšťajú von. To je moja výčitka smerom k Policajnému zboru,“vyhlásil predseda hnutia Sme rodina.

Na druhej strane, zaistenie štyroch pravdepodobných páchateľov sedem mesiacov po skutku hodnotí Kollár vysoko pozitívne. „Som presvedčený, že im pomohli zábery z družíc, to ich naviedlo. Dostali sa k vykonávateľom a cez nich sa vyšetrovatelia budú snažiť nájsť aj objednávateľa. Verejnú mienku to trochu upokojilo. Ľudský život to už nevráti, ale na to, aby sme opäť mohli mať dôveru v štát, je dôležité, aby sa to vyšetrilo,“ povedal.

Vica čítajte tu.