MATOVIČ: Ak sa Fico vyparí z politiky, budeme musieť viac komunikovať
PREHRAŤ

MATOVIČ: Ak sa Fico vyparí z politiky, budeme musieť viac komunikovať

Mikloško má silný osobný príbeh, ale kampaň si robí menej intenzívne. O niečom hovorí aj to, že nechcel prísť ani na spoločný obed s Mistríkom a Čaputovou, povedal v TABLET.TV Igor Matovič z OĽaNO.

Bratislava 22. januára (Teraz.sk) – Ak by prezident Andrej Kiska neodolal a vymenoval by Roberta Fica na post sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR, bolo by to podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča nesprávne rozhodnutie. „Uvedomujeme si, že pre Andreja Kisku je to veľké pokušenie. Dúfam, že pán prezident odolá. Nemali by sme si to zľahčovať tým, že Roberta Fica odstavíme na Ústavný súd a budeme si hovoriť, že sme vyhrali,“ povedal v diskusii na TABLET.TV 21. januára Matovič.

Ak by sa to však napriek tomu stalo, pred OĽaNO by podľa neho stála úloha pred parlamentnými voľbami v roku 2020 oveľa intenzívnejšie komunikovať pozitívny program hnutia. „Vyparením sa Roberta Fica z politického, straníckeho ringu by bola pre nás dôležitejšia úloha, aby sme odkomunikovali, za čo bojujeme v politike. Chceme dobré, spravodlivé Slovensko, kde budeme mať všetci rovnaké šance a ktoré nedovolí padnúť slabším ľuďom, podá im pomocnú ruku,“ povedal Matovič. 

„Boj za takéto Slovensko doteraz prekrýval boj proti Robertovi Ficovi, Jánovi Slotovi, Robertovi Kaliňákovi či Vladimírovi Mečiarovi, ktorí sú už dnes na odchode alebo definitívne preč z politiky. Bude našou úlohou viac komunikovať v týchto parlamentných voľbách to, za aké Slovensko bojujeme,“ dodal.

Podľa Matoviča je Robert Fico nepriamo zodpovedný za smrť novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. „Samozrejme, že Robert Fico nestrieľal ani nešoféroval to auto. Ale tým, že dovolil Slovensko rozkrádať a dovolil Robertovi Kaliňákovi, aby to nevyšetroval, zabezpečil prácu pre Jána Kuciaka. A ten tým pádom písal a stal sa nebezpečným pre niekoho, kto ho dal odstrániť. Uvidíme ešte, kto to bol,“ povedal Matovič.

Viac čítajte tu.