SÝKORA: ZMOS bude mať 30. snem v Bratislave aj kvôli politickým hosťom
PREHRAŤ

SÝKORA: ZMOS bude mať 30. snem v Bratislave aj kvôli politickým hosťom

Samosprávam narastú vďaka dobrému ekonomickému vývoju príjmy o 178 miliónov eur, ale 260 miliónov zaplatia za nové záväzky, ktoré im vytvorili poslanci NR SR, povedal predseda ZMOS M. Sýkora.

Bratislava 20. mája (Teraz.sk) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v minulosti organizovalo svoje snemy v Košiciach, Nitre, či ďalších slovenských mestách. Jubilejný 30. snem prebehne 22. a 23. mája v Bratislave, čo je výhodné najmä kvôli očakávaným hosťom z parlamentu a vlády. V diskusii na TABLET.TV to povedal starosta Štrby, zakladajúci člen ZMOS a aktuálne úradujúci predseda združenia Michal Sýkora.

Dodal, že z hľadiska počtu snemov dosiahlo združenie okrúhle číslo 30 práve teraz, tri desiatky rokov od založenia si však pripomenú až v roku 2020. „ZMOS sme zakladali v roku 1990 a jeden snem sme mali mimoriadny,“ vysvetlil Sýkora. V organizácii bol od začiatku, do jej čela sa dostal v roku 1993 a nepretržite ju viedol až do roku 2011, kedy ho vystriedal nitriansky primátor Jozef Dvonč.

V roku 2015 zvolili delegáti Michala Sýkoru za predsedu opäť. „Som rád, že keď som pred štyrmi rokmi nastúpil opäť do funkcie ako novozvolený – pred tým som štyri roky nebol predsedom, bol som podpredseda – som povedal svoje vízie a tie som v podstate naplnil,“ tvrdí Sýkora, podľa ktorého býva snem po komunálnych voľbách tradične spojený s rekapituláciou výsledkov uplynulých štyroch rokov a aj s voľbou predsedu.

 

Viac si prečítajte TU.