BIHAROVÁ: Opatrenia proti zdražovaniu mali platiť už dávno
PREHRAŤ

BIHAROVÁ: Opatrenia proti zdražovaniu mali platiť už dávno

Dobré časy sa v najbližších rokoch očakávať nedajú a na zvládanie reťazca kríz potrebuje Slovensko aj dlhodobú víziu, povedala v TASR TV predsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová.

ratislava 7. apríla (Teraz.sk) – Vzhľadom na dlhodobé obavy a scenáre rastu inflácie mali byť už dnes v platnosti opatrenia, ktoré by rast cien u ohrozených skupín obyvateľstva kompenzovali. Ak predstavitelia vlády avizujú tlačovú konferenciu na túto tému na budúci týždeň, reagujú neskoro. V diskusii TASR TV venovanej hodnoteniu prvej polovice volebného obdobia to povedala predsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová.

„Nechali to zájsť niekde, kde by to byť nemalo. Pri frustrovanosti ľudí sa z celého diania sa nemalo podceniť to, čo sa týka priamo ich života a peňaženiek,“ povedala.

Rastúca inflácia podľa nej odhalila dlhodobý problém Slovenska v podobe zanedbaného a poddimenzovaného sociálneho systému. Ak by sa podľa nej robili dlhodobé systémové opatrenia v sociálnej oblasti, nemuselo byť také nákladné riešenie krízových scenárov. „V čase, keď sme mohli zmeny kontinuálne riešiť, by vyšli lacnejšie, ako keď ich teraz budeme musieť riešiť v dôsledku náhlej krízy,“ konštatovala. „Teraz budeme musieť nájsť nejaké krátkodobé a práve na mieru krízy šité riešenie. Ale zároveň musíme riešiť to, čo bolo dlhodobo zabudnuté,“ dodala Bihariová.

Viac čítajte tu.