FICO: Ponúkame demokratickú formu vládnutia založenú na dialógu
PREHRAŤ

FICO: Ponúkame demokratickú formu vládnutia založenú na dialógu

Padla politická kultúra, prestali fungovať demokratické inštitúty, povedal na margo prvej polovice volebného obdobia a dôvodov na vypísanie referenda Robert Fico (Smer-SD).

Bratislava 1. júna (Teraz.sk) – Alternatíva, ktorú chce Smer-SD spolu s ďalšími politickými stranami a sociálnymi partnermi občanom ponúknuť prostredníctvom referenda nie je postavená na straníckom obsahu, ale na zmene formy vládnutia. V TASR TV to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

„Ponúkame novú formu vládnutia, demokratickú, právnu, založenú na sociálnom dialógu,“ vyhlásil Fico. V priebehu prvej polovice volebného obdobia podľa neho prestali na Slovensku fungovať demokratické inštitúty a upadla politická kultúra.

„Prvé, čo musí ponúknuť nová vláda, je ukľudnenie politickej situácie, návrat elementárnej politickej kultúry, aby sa vnútrokoaličné spory nestali predmetom večnej verejnej diskusie a, samozrejme, návrat k sociálnemu dialógu,“ tvrdí Fico. „My sme urobili rôzne chyby, ale v jednej veci určite nie – a to bolo, že sme viedli normálny dialóg s partnermi. Nám by sa nemohlo stať to, čo sa teraz stalo s mestami a obcami. Pravidelne sme rokovali aj so zamestnávateľmi a zamestnancami,“ tvrdí Fico.

Viac čítajte tu.