RADO RANČÍK otvorene: O titule s Interom, nesplnenom sne i tetovaniach
PREHRAŤ

RADO RANČÍK otvorene: O titule s Interom, nesplnenom sne i tetovaniach

Slovenskému basketbalistovi Radoslavovi Rančíkovi bolo až na sklonku kariéry dopriate tešiť sa z titulu majstra SR. Aj o tomto úspechu sme sa s ním pred pár dňami porozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 27. mája (Teraz.sk) – Najlepší slovenský basketbalista uplynulých rokov Radoslav Rančík sa na sklonku kariéry dočkal titulu majstra SR. So spoluhráčmi z bratislavského Interu ho vybojovali vo finálovej sérii s Komárnom, v ktorej triumfovali pomerne jednoznačne 4:1 na zápasy. Či to bolo také jednoznačné aj na palubovke, ako prežíval svoj siedmy titul v kariére, ale i to, ako prebehli majstrovské oslavy, nám 206-centimetrový pivot prezradil v televíznom štúdiu TABLET.TV. Okrem toho sme sa s 37-ročným rodákom z Košíc porozprávali o jeho vzťahu so starším bratom Martinom, detských vzoroch, tetovaniach, ktoré zdobia jeho telo, štvorročnej dcérke Lorein, no aj o tom, či raz, keď zavesí tenisky definitívne na klinec, spája svoju budúcnosť s basketbalom, alebo má iné plány.

Hoci mal Radoslav Rančík na svojom konte už šesť majstrovských titulov s českým Nymburgom, slovenský mu donedávna stále chýbal. Splniť tento sen sa mu podarilo až v sobotu 20. mája, keď ako kapitán doviedol Inter Bratislava k triumfu v slovenskej najvyššej súťaži. „Každý titul je krásny, každý má niečo do seba. Je to výsledok desaťmesačnej zaberačky a na jej konci zvíťaziť a zdvihnúť nad hlavu majstrovský pohár, je úžasný pocit. Nech už ide o akúkoľvek ligu, je mi to jedno, práve pre tieto pocity robím tento šport. Čo sa týka titulu s Interom, bol možno o niečo iný ako tie predošlé. Predsa len, získal som ho doma na Slovensku, pred mojou rodinou, priateľmi a vôbec ľuďmi, ktorí ma poznali, no dlhší čas ma nevideli hrať. Zároveň som mal možnosť odovzdať spoluhráčom vedomosti, ktoré som nazbieral po Európe, takže z tohto pohľadu to bolo naozaj niečo fascinujúce,“ rozhovoril sa Rado Rančík.

Viac čítajte tu.