HOVIMU ukončil kariéru v Slovane Pálffy: Vedel som, že musím odísť
PREHRAŤ

HOVIMU ukončil kariéru v Slovane Pálffy: Vedel som, že musím odísť

Fínsky brankár Sasu Hovi patrí k hokejistom, na ktorých fanúšikovia Slovana dodnes radi spomínajú. Pred pár dňami bol po čase opäť v Bratislave, a tak sme sa s ním v štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Bratislava 18. januára (Teraz.sk) – Pred pár rokmi sa jeho meno pravidelne ozývalo tribúnami štadióna hokejistov bratislavského Slovana a k tomu, aby sa do kroniky belasých zapísal veľkými písmenami, mu stačili len tri sezóny. Fínskemu brankárovi Sasuovi Hovimu sa síce nesplnilo v kariére všetko, o čom sníval, no s tým, čo dosiahol, je v konečnom dôsledku spokojný. Pri jeho nedávnej návšteve Bratislavy sme ho pozvali do televízneho štúdia TABLET.TV, kde sme sa s ním porozprávali a okrem iného na Slovan aj zaspomínali.

Rodák z fínskeho mestečka Toijala sa zo slovenských klzísk vytratil po sezóne 2008/09. Svoju púť pod Tatrami zakončil so spoluhráčmi zo Slovana dramatickou semifinálovou sériou so Skalicou, ktorá mala vo svojom strede fenomenálneho Žiga Pálffyho. Útleho Severana však hriali pri srdci majstrovské tituly, ktoré s belasými získal v dvoch predchádzajúcich ročníkoch. „Hneď po mojom príchode do Slovana som zistil, že ľudia v Bratislave hokej milujú a o to viac som sníval o titule. Podarilo sa mi ho získať hneď počas mojej úvodnej sezóny, čo sme s chalanmi aj patrične oslávili, a to isté sme si o rok zopakovali. Pokojne by som tieto dva majstrovské ročníky označil za vrchol mojej kariéry,“ rozhovoril sa Sasu Hovi.

Viac čítajte tu.