KAPUŠ: Nezmyselné zápasy Slovana v KHL? V tomto s Lintnerom nesúhlasím
PREHRAŤ

KAPUŠ: Nezmyselné zápasy Slovana v KHL? V tomto s Lintnerom nesúhlasím

Legendárny hokejista Slovana Bratislava Richard Kapuš bol pred pár dňami hosťom v štúdiu TABLET.TV, kde sme sa s ním porozprávali o jeho kariére, slovenskom hokeji, ale aj o pôsobení belasých v KHL.

Bratislava 25. marca (Teraz.sk) – Kariéra dlhoročného slovenského reprezentanta Richarda Kapuša je neodmysliteľne spätá s bratislavským Slovanom. Ako jediný hokejista v histórii dokázal s belasými získať šesť titulov majstra SR, čo sa zrejme už nikdy nikomu nepodarí. Klub z hlavného mesta totiž v roku 2012 zamával našej najvyššej súťaži na rozlúčku a zamieril si to do nadnárodnej KHL. Čo hovorí s odstupom času na tento krok legendárny bratislavský útočník, a zároveň držiteľ striebornej medaily z MS 2000 v Petrohrade i bronzu zo svetového šampionátu 2003 v Helsinkách, ale napríklad aj o tom, ako si spomína na zlaté časy Slovana, prečo pred pár rokmi zavesil korčule na klinec, či čomu sa venuje dnes, porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Mara, ako znie dlhoročná prezývka Richarda Kapuša, ukončil svoju bohatú kariéru zo zdravotných dôvodov v roku 2012 ako tridsaťdeväťročný v ukrajinskom klube Berkut Kyjev. Celé si to však predstavoval úplne inak. „Mojim snom bolo ukončiť kariéru v Slovane, no ten sa rýchlo rozplynul po nešťastnej sezóne 2010/11, kedy sme vypadli vo štvrťfinále s Trenčínom, hoci sme v sérii viedli už 3:0 na zápasy. Vedenie klubu sa po nej rozhodlo ukončiť so mnou spoluprácu, hoci som žiadal už len o jednu sezónu, počas ktorej som chcel zamávať ľuďom a po nej definitívne skončiť. Bohužiaľ mi to nebolo umožnené, nedožil som sa toho, no nie vždy všetko človeku vyjde tak, ako by chcel...,“ vrátil sa myšlienkami pár rokov dozadu Richard Kapuš.

Viac čítajte tu.