JÁN MUCHA: O dohode s trénerom Kozákom, Evertone i zákernej rakovine
PREHRAŤ

JÁN MUCHA: O dohode s trénerom Kozákom, Evertone i zákernej rakovine

Hoci je zoznam aktivít slovenského futbalového brankára Jána Muchu pravidelne nabitý, pred pár dňami si našiel čas a cestu do štúdia TABLET.TV, kde sme s ním predebatovali viacero zaujímavých tém.

Bratislava 1. apríla (Teraz.sk) – Brankár Ján Mucha je jedným z deviatich slovenských futbalistov, ktorý sa v ére samostatnosti zúčastnil na svetovom i európskom šampionáte. No kým v roku 2010 odchytal všetky štyri duely Slovenska na MS v Juhoafrickej republike, o šesť rokov neskôr už ani do jedného zo štyroch, ktoré Slováci odohrali na ME vo Francúzsku, nezasiahol. V televíznom štúdiu TABLET.TV sme sa pred pár dňami so súčasnou brankárskou oporou bratislavského Slovana, ktorá v nedávnej minulosti obliekala aj dresy poľskej Legie Varšava či anglického Evertonu, k obom vrcholným podujatiam spomienkami vrátili, no porozprávali sme sa aj o Únii profesionálnych futbalistov, ktorej 34-ročný rodák z Belej nad Cirochou od vlaňajška šéfuje, ale napríklad i o tom, ako môže zasiahnuť brexit jeho rodinu, ktorá žije v Liverpoole.

Keď sa Ján Mucha vrátil v roku 2015 po desiatich rokoch strávených v zahraničí do našej najvyššej súťaže a podpísal zmluvu so Slovanom Bratislava, bola to azda najväčšia udalosť tohoročného futbalového leta pod Tatrami. Stalo sa tak i napriek tomu, že mal na stole viacero zaujímavejších ponúk. „Áno, zvažoval som aj rôzne zahraničné ponuky, no najmä z rodinných dôvodov som sa napokon rozhodol pre Slovan. Konkrétne išlo o vážne zdravotné problémy syna Janka. V takej chvíli ide futbal bokom, človek si uvedomí, že na svete sú omnoho dôležitejšie veci. Touto cestou by som sa ešte raz chcel poďakovať majiteľovi belasých, ktorý mi vyšiel v ústrety vo všetkých možných sférach. Našťastie sme s rodinkou všetko zvládli, opäť máme úsmev na tvári, dva a polroka sme mimo nemocničného prostredia a výsledky sú dobré,“ rozhovoril sa Ján Mucha.

Viac čítajte tu.