JAROSLAV OBŠUT: S hokejom ešte nekončím, stále mám jeden veľký sen
PREHRAŤ

JAROSLAV OBŠUT: S hokejom ešte nekončím, stále mám jeden veľký sen

Hokejistu Jaroslava Obšuta v zámorí rešpektovali, v ruskej KHL patril k najlepším. S viacnásobným slovenským reprezentantom sme sa pred pár dňami v štúdiu TABLET.TV obzreli za jeho bohatou kariérou.

Bratislava 16. septembra (Teraz.sk) – Slovenský obranca Jaroslav Obšut patrí medzi najsvetlejšie zjavy slovenského hokeja za uplynulé dvadsaťročie. Viacnásobný reprezentant SR so skúsenosťami z NHL, švédskej Eliteserien či ruskej KHL sa na sklonku kariéry rozhodol pomôcť HC Bratislava v jeho nováčikovskej sezóne v druhej najvyššej súťaži pod Tatrami. Čo ho k tomu viedlo, ako si spomína na viacerých hviezdnych spoluhráčov zo zámoria, ale napríklad i to, aký je jeho názor na nového reprezentačného kormidelníka Craiga Ramsayho, nám nekompromisný zadák pred pár dňami prezradil v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Jaroslav Obšut oslávil v marci tohto roku 41. narodeniny, a tak nečudo, že sa v uplynulých rokoch neraz pohrával s myšlienkou zavesiť korčule definitívne na klinec. Prečo tak do dnešného dňa neurobil a práve naopak, v priebehu leta sa rozhodol prijať ponuku HC Bratislava, vysvetlil nasledovne: „S niektorými ľuďmi z prostredia klubu som bol v kontakte už asi dva roky, v priebehu ktorých som sa v Bratislave udomácnil, slovo dalo slovo a hoci som mal aj iné ponuky, napríklad z Bieloruska, dali sme sa s bratislavským tímom napokon dokopy. Ďalším dôvodom, prečo som sa rozhodol v kariére pokračovať, je, že mám sen odohrať v seniorskom hokeji tisíc súťažných zápasov a keďže do tejto méty mi ich do štvrtku chýbalo už iba 35, mohol by som ju dosiahnuť už počas aktuálnej sezóny. Ak zdravíčko vydrží, verím, že sa mi to aj podarí,“ ozrejmil na úvod Jaro Obšut. 

Viac čítajte tu