Smelý plán Mateja BEŇUŠA: Chcem to potiahnuť až do OH 2024 v Paríži
PREHRAŤ

Smelý plán Mateja BEŇUŠA: Chcem to potiahnuť až do OH 2024 v Paríži

Slovenský vodnoslalomár Matej Beňuš má za sebou poolympijskú sezónu. So strieborným medailistom z vlaňajších OH v Riu sme sa za ňou pred pár dňami obzreli v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 18. novembra (Teraz.sk) – Jeden z najúspešnejších slovenských vodnoslalomárov Matej Beňuš má za sebou solídnu poolympijskú sezónu. Tú predchádzajúcu, ktorú zdobilo predovšetkým striebro z olympijského kanála v Riu, samozrejme, úspešnosťou prekonať nemohol, no zisk ďalšej zlatej i striebornej medaily na majstrovstvách sveta má taktiež svoju váhu. S 30-ročným rodákom z Bratislavy sme pred pár dňami v štúdiu TABLET.TV nedávno skončenú sezónu zosumarizovali, vrátili sme sa k jeho začiatkom na divokej vode, prebrali čerstvú skúsenosť z predvádzacieho móla, no zamerali sme sa aj na budúcnosť, vďaka čomu sme zistili, že Matej nemyslí iba na najbližšie OH 2020 v Tokiu, ale aj na tie nasledujúce, ktoré sa budú konať o ďalšie štyri roky v Paríži.

Ako už tradične, aj uplynulú sezónu odštartoval Matej Beňuš v Austrálii. Počas viac než dvojmesačného pobytu u protinožcov mal náš vodný slalomár okrem tréningovej driny ambíciu obhájiť prvenstvá na majstrovstvách Oceánie i Australian Open z predchádzajúceho roku, no napokon z toho boli „iba“ druhé miesta. Bolo to sklamanie? „To určite nie, aj keď je pravda, že do každých pretekov idem s tým, že ich chcem vyhrať. Keď však skončím druhý či tretí, stále som spokojný, veď nejakú medailu predsa mám. V Austrálii je navyše každoročne silná konkurencia, keďže na jar sa tam pripravuje minimálne polovica vodáckeho sveta, takže s mojimi výsledkami u protinožcov som bol spokojný,“ rozhovoril sa Matej Beňuš. 

Viac čítajte tu.