Ivan JAKEŠ: Strach k motorkám nepatrí. Ak by som ho mal, nejazdím
PREHRAŤ

Ivan JAKEŠ: Strach k motorkám nepatrí. Ak by som ho mal, nejazdím

Slovenský motocyklista Ivan Jakeš pred pár dňami oznámil, že sa po 10 rokoch nezúčastní januárového Dakaru. Aj o dôvodoch tohto rozhodnutia sme sa s ním porozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 2. december (Teraz.sk) – Motocyklový pretekár Ivan Jakeš šokoval pred pár dňami celé športové Slovensko. Po desiatich účastiach na prestížnom Dakare za sebou sa v tom nasledujúcom na štart nepostaví. Prednosť dostal seriál MS Cross Country-Rely, ktorý bude premiérovým v jeho kariére. O dôvodoch zmeny plánov, reakciách okolia, príprave na novú výzvu, bývalom futbalistovi a dnes už triatlonistovi Filipovi Šebovi, ktorý sa stal súčasťou jeho tímu, ale aj o strachu, motorkárskych začiatkoch či dcérach, sme sa so 44-ročným rodákom z Myjavy porozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

Správa o tom, že Ivan Jakeš vynechá jubilejný 40. ročník Dakaru, zaskočila zrejme každého fanúšika motoristického športu pod Tatrami. V uplynulých rokoch bol totiž skúsený slovenský pretekár jeho neodmysliteľnou súčasťou, no tentoraz dostalo prednosť iné prestížne podujatie. „Seriál majstrovstiev sveta som chcel ísť už niekoľko rokov, stále som o tom rozprával, no nikdy sa mi to nepodarilo zrealizovať. Tentoraz som týždeň pred nalodením na Dakar dostal ponuku od istého partnera, ktorý jednoducho povedal, prečo to neskúsiť. Obišiel som teda aj tých ostatných, ktorých mám, a spoločne sme sa dohodli, že pôjdeme do toho, keďže ide o celoročný projekt a nebudeme sa sústrediť len na dva dakarské týždne,“ozrejmil na úvod Ivan Jakeš.

Viac čítajte tu.