M. MIKULIČ: Z trénera Weissa som mal strach, schovával som sa pred ním
PREHRAŤ

M. MIKULIČ: Z trénera Weissa som mal strach, schovával som sa pred ním

Najhviezdnejší okamih v kariére zažil Martin Mikulič v roku 2005, keď rozvlnil sieť Celticu Glasgow. Ako si naň spomína, ale aj to, prečo sa bál trénera Weissa, prezradil v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 9. decembra (Teraz.sk) – Len veľmi málo slovenských futbalistov sa môže pochváliť tým, že slávnemu Celticu Glasgow strelili gól. Jedným z nich je Martin Mikulič, ktorému sa to podarilo pred dvanástimi rokmi v drese Petržalky, keď Artmedia nastúpila na Tehelnom poli v 2. predkole prestížnej Ligy majstrov proti tomuto škótskemu veľkoklubu. A vyhrala 5:0. Ako často na tento moment spomína, kto mu v nabitom kádri bratislavského klubu pridelil výnimočné číslo 10, aký mal vzťah s trénerom Vladimírom Weissom, ale aj o tom, čomu sa venuje v súčasnosti, nám dnes už 32-ročný rodák z Bratislavy porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Od veľkolepého víťazstva tímu z pravého brehu Dunaja nad Celticom už síce ubehlo tucet rokov, no slovenskí fanúšikovia na pamätný augustový večer v roku 2005 spomínajú doteraz. Pre Martina Mikuliča sú spomienky naň o to krajšie, že sa oň jedným gólom sám pričinil. „Čo sa týka gólu a situácie, ktorá mu predchádzala, ani neviem, ako som sa tam objavil. Z ľavej strany som dostal ťažkú prihrávku od spoluhráča Tchuřa, loptu som si prebral po osi noha-koleno-noha, otočil som sa k bráne a so zatvorenými očami som vystrelil. Tréner nás totiž vždy nabádal k tomu, aby sme strieľali, a tak som ani nerozmýšľal, že kam loptu pošlem a ako ju umiestnim. Slovenskému stopérovi v službách Celticu Stanovi Vargovi prešla pomedzi nohy, čo s jedným kamarátom nazývame, že som vystrelil na neprízvučnú dobu a lopta napokon skončila v bráne,“ zaspomínal si na svoj najhviezdnejší okamih v kariére Martin Mikulič. 

Viac čítajte tu.