Erik ČIKOŠ: Vďaka Hamšíkovi som mal v Taliansku oveľa väčší rešpekt
PREHRAŤ

Erik ČIKOŠ: Vďaka Hamšíkovi som mal v Taliansku oveľa väčší rešpekt

Futbalový obranca Slovana Bratislava Erik Čikoš má cez vianočné sviatky o radosť navyše. Kvôli čomu, ako hodnotí jesennú časť, ale aj o čom ešte sníva, nám prezradil v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 30. decembra (Teraz.sk) – Slovenský futbalový obranca Erik Čikoš patrí k sorte hráčov, ktorí počas kariéry obliekali dresy troch bratislavských klubov v najvyššej súťaži – Interu, Petržalky i Slovana. No kým s prvými dvomi z nej aj vypadol, s belasými sa pre zmenu tešil z dvoch majstrovských titulov. V súčasnosti je v Slovane na hosťovaní z konkurenčnej Senice, a tak sme s ním pred pár dňami v televíznom štúdiu TABLET.TV okrem iného zhodnotili i jeseň v podaní osemnásobného majstra SR v ére samostatnosti.

Čiki, ako znie dlhoročná prezývka tohto krajného obrancu, sa vrátil do Slovana začiatkom septembra a ešte pod vedením trénera Ivana Vukomanoviča sa ihneď stal členom základnej zostavy. Toho však medzičasom vystriedal na lavičke Martin Ševela a 29-ročný rodák sa razom ocitol iba medzi náhradníkmi. „Zo začiatku som to znášal ťažšie, nečakal som to, keďže som dovtedy hrával pravidelne. Musel som to však akceptovať, a zároveň to bola pre mňa nová výzva, aby som sa pobil opäť o miesto v základe. Trénerovi Ševelovi som nič nezazlieval, pretože môj spoluhráč, kapitán mužstva, a zároveň vynikajúci futbalista Boris Sekulič sa presunul na môj dovtedajší post na pravej strane obrany. Povedal som si teda, že počkám si na svoju šancu, ktorá prišla v poslednom jesennom kole v zápase s Ružomberkom. Zároveň ma teší aj to, že sme tento duel vyhrali a aj naďalej sa tak udržali v hre o titul,“rozhovoril sa Erik Čikoš.

Viac čítajte tu.