Dominik HRBATÝ: O Agassiho kufroch, Kližanovi i torte s Mickey Mouseom
PREHRAŤ

Dominik HRBATÝ: O Agassiho kufroch, Kližanovi i torte s Mickey Mouseom

Dominik Hrbatý oslávil pred pár dňami 40. narodeniny, a tak sme s ním v štúdiu TABLET.TV prebrali okrem aktuálnych vecí aj najpamätnejšie okamihy jeho bohatej a úspešnej tenisovej kariéry.

Bratislava 6. januára (Teraz.sk) – Bývalý tenista Dominik Hrbatý patrí k najlepším športovcom, akých „vyprodukovalo“ Slovensko v ére samostatnosti. Víťaz šiestich turnajov ATP, semifinalista Roland Garros 1999, finalista Davisovho pohára z roku 2005 či dvojnásobný šampión Hopman Cupu oslávil vo štvrtok 4. januára okrúhle 40. narodeniny a v ten istý deň bol aj hosťom v štúdiu TABLET.TV. Pred televíznymi kamerami sme sa s ním porozprávali o jeho dvoch relatívne čerstvých funkciách, a síce pozícii nehrajúceho kapitána daviscupového tímu SR a trénera kontroverzného Martina Kližana, no prebrali sme s ním aj najpamätnejšie okamihy jeho bohatej a úspešnej hráčskej kariéry.

Hoci má bratislavský rodák od štvrtku 4. januára na krku už štyri krížiky, na 40 rokov sa necíti. „V hlave si pripadám stále na dvadsať. Ten čas totiž tak rýchlo uletel, že vôbec nevnímam, že by som bol nejaký starší. Zrejme to je však aj tým, že sa pohybujem medzi chalanmi – tenistami, ktorí sú mladší odo mňa, majú zhruba do tridsať, a tým pádom si vlastne neuvedomujem, že čas uteká. To však pre zmenu badám pri dcérke, ktorá vyrastá a my ostatní okolo nej starneme,“ rozhovoril sa Dominik Hrbatý. 

Zaujímavosťou je, že naša tenisová legenda bude oslavovať okrúhle jubileum práve spoločne dcérou Ellou, ktorá oslávila v prvý januárový deň tohto roka 7. narodeniny.„Oslava bude u nás doma, dcérka bude mať v jednej miestnosti svojich kamarátov, v druhej bude zasa moja rodinná spoločnosť. Azda najviac sa však teším na tortu, ktorú som si nechal špeciálne vyrobiť. Bude v tvare Mickey Mouseho so štyridsiatimi sviečkami. Povedal som si totiž, že ešte raz si to musím sfúknuť a nech tá torta obsahuje nejaký detský motív, veď som stále mladý a štyridsiatka na krku nič neznamená,“ pokračoval s úsmevom. 

Viac čítajte tu.