J. GOLONKA v tom má jasno: Ramsay je obeť, nie príčina nášho neúspechu
PREHRAŤ

J. GOLONKA v tom má jasno: Ramsay je obeť, nie príčina nášho neúspechu

Hokejistom SR nevyšiel tohtoročný olympijský turnaj podľa predstáv, no Jozef Golonka podobný scenár očakával. Aj preto sme sa s ním o našom účinkovaní na ZOH v štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Bratislava 25. februára (Teraz.sk) – Slovenskí hokejisti obsadili na olympiáde v Pjongčangu predposlednú 11. priečku a zopakovali tak umiestnenie z olympijského turnaja spred štyroch rokov v Soči. No kým v Rusku ich viedol český kormidelník Vladimír Vůjtek, tento rok ich mal už pod palcom Kanaďan Craig Ramsay, ktorý zasadol na trénerskú stoličku tímu spod Tatier iba vlani. Ako sa pozdáva hra Slovákov pod jeho vedením, ako hodnotí vystúpenie našich chlapcov na podujatí pod piatimi kruhmi, ale napríklad aj to, čo by si zaslúžila jediná slovenská medailistka z juhokórejskej olympiády Anastasia Kuzminová, nám v televíznom štúdiu TABLET.TV prezradila hokejová legenda Jozef Golonka. 

Vzhľadom na to, že do Pjongčangu necestovali hráči NHL, očakával sa vyrovnanejší hokejový turnaj, na ktorom mohol prekvapiť hociktorý tím. Slovenským hokejistom sa to podarilo hneď na úvod, keď dokázali zdolať mužstvo Olympijských športovcov z Ruska (3:2). „Pred týmto zápasom všetci z môjho okolia tvrdili, že dostaneme od Rusov strašný pakel. Ja som však pre zmenu hovoril, že práve v tomto súboji sa môžu naši hráči postarať o dobrý výsledok, pretože tohto súpera veľmi poznáme. Zároveň som čakal, že nás podcení, čo by sme mohli využiť. Okrem toho išlo o prvý zápas na podujatí, a ten je vždy otvorený, stať sa môže hocičo. A tak sa aj bolo. Lenže bohužiaľ, jeden zápas nerobí celý turnaj, história sa nebude pýtať, akým výsledkom sa skončil jeden duel, ale akú konečnú priečku sme na olympiáde obsadili,“ rozhovoril sa Jozef Golonka. 

Viac čítajte tu.