Boris VALÁBIK uznáva: Moja kritika trénera Filca bola prehnane tvrdá
PREHRAŤ

Boris VALÁBIK uznáva: Moja kritika trénera Filca bola prehnane tvrdá

Bývalý reprezentačný obranca Boris Valábik patrí k zástancom kanadského trénera na lavičke hokejistov SR Craiga Ramsayho. Aj o tom sme sa pred pár dňami rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 5. marca (Teraz.sk) – Hoci slovenskí hokejisti na ZOH v Pjongčangu pod vedením nového kanadského kormidelníka Craiga Ramsayho veľa vody nenamútili, bývalý slovenský reprezentant Boris Valábik videl v ich hre značný pokrok. Robustný obranca so skúsenosťami zo zámorskej NHL, ktorý vlani v lete zavesil korčule na klinec, si nemyslí, že 11. priečka je reálnym odrazom toho, na čo slovenský hokej v súčasnosti má. S 32-ročným rodákom z Nitry sme sa aj o vystúpení Slovákov na juhokórejskej olympiáde porozprávali pred pár dňami v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

Zverenci trénera Ramsayho obsadili na olympijskom turnaji v Pjongčangu rovnako ako pred štyrmi na ZOH v Soči predposledné miesto, pričom tentoraz za nimi skončila iba domáca Južná Kórea. Bolo to pre Valábika z pozície bývalého reprezentanta SR, dnes občasného spolukomentátora hokejových zápasov a v neposlednom rade fanúšika veľké sklamanie? „Bolo to sklamanie pre všetkých, o nejakom úspechu nemožno predsa hovoriť. Na druhej strane musím povedať, že ma predovšetkým zaujímalo to, akú hru bude náš tím predvádzať. Nie som totiž typ človeka, ktorý by sa pozeral do minulosti, na úspechy, ktoré sme kedysi dosiahli a na základe toho súčasné reprezentačné mužstvo hodnotil. Toho sa práveže snažím čo najviac strániť, pretože zlatá generácia je už preč. Takže, na jednej strane to bolo aj pre mňa sklamanie, no na strane druhej sa mi páčil štýl, akým sme hrali, že to bolo celkovo z našej strany kompaktné. A práve to je podľa mňa niečo, na čom môžeme v budúcnosti stavať,“rozhovoril sa Boris Valábik. 

Viac čítajte tu.