Naďa BENDOVÁ o Volkovi: Bola to skvelá investícia pre celé Slovensko
PREHRAŤ

Naďa BENDOVÁ o Volkovi: Bola to skvelá investícia pre celé Slovensko

V pozadí skvelých úspechov, ktoré v poslednom čase dosahuje slovenský šprintér Ján Volko, stojí žena. Je ňou jeho trénerka Naďa Bendová, s ktorou sme sa rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 10. marca (Teraz.sk) – Šprintér Ján Volko sa vďaka výkonom na nedávnom halovom svetovom šampionáte v Birminghame zapísal do kroniky slovenskej atletiky veľkými písmenami. Vo finále na 60 m štartoval ako jediný Európan, aby v konkurencii silnej svetovej špičky obsadil napokon fantastickú šiestu priečku. Aj o tomto fenomenálnom úspechu sme sa v televíznom štúdiu TABLET.TV porozprávali s jeho trénerkou Naďou Bendovou.

V tretí marcový deň tohto roka sa 21-ročnému rodákovi splnil ďalší sen. Prebojoval sa do finále halových MS, čo sa v histórii globálneho svetového podujatia podarilo slovenskému šprintérovi iba jediný raz. Konkrétne Alojzovi Sokolovi v roku 1896 v behu na 100 m na premiérových novovekých olympijských hrách v Aténach, kde napokon získal bronz. S čím cestovala Volkova družina do Anglicka? „Všade, kam cestujeme, ideme s cieľom podať maximálny výkon a obstáť čo najlepšie. S tým sme teda išli aj na tohtoročný halový šampionát v Birminghame, kde sa nám to aj podarilo. Veď Janko sa na vrcholnom podujatí priblížil na stotinku k svojmu osobnému maximu, čiže vydal zo seba to, na čo reálne mal. Že to ale napokon dopadne až tak fantasticky, nečakal veru nikto z nás,“ rozhovorila sa trénerka Naďa Bendová. 

 

Viac si prečítajte TU