J. PIROSKA: Mladý Hamšík nebol extratrieda, no mal na to predpoklady
PREHRAŤ

J. PIROSKA: Mladý Hamšík nebol extratrieda, no mal na to predpoklady

Slovenský futbalista Juraj Piroska patrí k ťahúňom súčasnej Petržalky, ktorá má na dosah postup do druhej najvyššej súťaže. Aj o tom sme sa s ním rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 28. apríla (Teraz.sk) – Kým pred pár rokmi získal slovenský futbalista Juraj Piroska s Petržalkou majstrovský titul, triumfoval v Slovenskom pohári a v jej drese si zahral napríklad aj proti slávnemu Juventusu Turín, dnes v jej farbách bojuje proti takým súperom ako sú Rohožník, Tomášov, Báhoň či Lozorno. Treťoligista z pravého brehu Dunaja sa však po nedávnom „zániku“ opäť postavil na vlastné nohy a robí všetko pre to, aby sa v dohľadnom čase vrátil medzi slovenskú futbalovú elitu. S 31-ročným odchovancom bratislavského Slovana, ktorý je v súčasnosti neodmysliteľnou súčasťou petržalského tímu, sme sa pred pár dňami o spomienkach na slávnejšie časy Petržalčanov, ich aktuálnej sezóne, ale aj celkovo o jeho kariére v televíznom štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Petržalskí futbalisti prechádzajú svojou premiérovou sezónou v III. lige ako nôž maslom. V doterajších 22 kolách ani raz neprehrali, na konte majú 18 víťazstiev, štyri remízy a na čele tabuľky päťbodový náskok pred druhým Rohožníkom. Čakal Juraj Piroska až takú suverenitu z ich strany? „Ťažko povedať. Do kádra som totiž pribudol až trochu neskôr, keď už moji súčasní spoluhráči mali niekoľko zápasov za sebou. Chalanov som teda hneď od začiatku nepoznal, a takisto som nevedel odhadnúť kvalitu tretej ligy. Každopádne to, že po 22. kole nemáme na konte ani jednu prehru, je vynikajúca vizitka a je úplne jedno, o akú súťaž sa ide. Sme teda za to vďační a ja pevne verím, že sériu bez prehry ešte natiahneme,“ rozhovoril sa skúsený futbalista, ktorý v aktuálnej sezóne odohral 21 ligových stretnutí a strelil deväť gólov.

Viac čítajte tu.