Trenčan P. FRÜHAUF po boji o titul: Toľko bolesti som v živote nezažil
PREHRAŤ

Trenčan P. FRÜHAUF po boji o titul: Toľko bolesti som v živote nezažil

Hokejový obranca Dukly Trenčín Peter Frühauf zažil pred pár dňami najväčšie sklamanie vo svojej športovej kariére. V televíznom štúdiu TABLET.TV sme sa s ním najmä o tom pred pár dňami porozprávali.

Bratislava 5. mája (Teraz.sk) – Tohtoročné finále našej najvyššej hokejovej súťaže medzi Trenčínom a Banskou Bystricou bolo jedno z najzaujímavejších v jej 25-ročnej histórii. Zverenci trénera Országha v nej síce viedli už 3:0 na zápasy, no hokejisti Dukly sa takmer postarali o zázrak. Sériu vyrovnali, no v rozhodujúcom súboji už ťahali za kratší koniec. Trenčiansky obranca Peter Frühauf nám v televíznom štúdiu TABLET.TV porozprával, či ho už prebolelo sklamanie z toho, že nemohol druhýkrát v kariére zdvihnúť nad hlavu majstrovský pohár, ako celú finálovú sériu prežíval, s akými problémami sa počas nej boril, či mohol byť posledný duel sezóny aj jeho posledným v kariére, no prezradil aj to, ako sa mu pozdáva súčasný reprezentační tím a aké šance mu dáva na majstrovstvách sveta v Dánsku.

Hoci to po úvodných troch finálových zápasoch vyzeralo tak, že sa o tohtoročnom majstrovi rozhodne v najkratšom možno čase, napokon z toho bolo najdramatickejšie finále za posledné roky. Hokejisti Dukly Trenčín dokázali vyrovnať stav série s Banskou Bystricou z 0:3 na 3:3 na zápasy, no v rozhodujúcom súboji už lapali po dychu. „Ujali sme sa síce vedenia, no už pred našim gólom mali Bystričania kopec šancí, boli živší, viac im to ,jazdilo´... Objektívne treba povedať, že sme so šťastím vyhrávali. Keby sme tento stav však udržali dlhšie, mohol ten zápas vyzerať inak, no krátko na to sme inkasovali vyrovnávajúci gól a vzápätí strhol súper vedenie na svoju stranu. Potom už bola Bystrica na koni a cválala až do konca. Nás neraz podržal brankár Hiadlovský a len vďaka nemu nebolo o majstrovi rozhodnuté skôr ako v polovici záverečnej tretiny, kedy sme inkasovali tretí gól a po ňom ešte ďalšie dva,“ vrátil sa myšlienkami niekoľko dní dozadu Peter Frühauf. 

Viac čítajte tu.