Benjamínok FEHÉRVÁRY: Pred Dacjukom som sa netriasol. Užíval som si to
PREHRAŤ

Benjamínok FEHÉRVÁRY: Pred Dacjukom som sa netriasol. Užíval som si to

Talentovaný slovenský hokejista Martin Fehérváry má za sebou premiérový štart na seniorských MS. Pred pár dňami sme sa s ním v štúdiu TABLET.TV, najmä o svetovom šampionáte v Dánsku, porozprávali.

Bratislava 26. mája (Teraz.sk) – Slovenský obranca Martin Fehérváry patrí k najväčším hokejovým talentom spod Tatier za posledné roky. Ešte stále iba 18-ročný rodák z Bratislavy bol síce benjamínkom našej reprezentácie na nedávnych MS v Dánsku, no svojimi výkonmi neraz predčil aj skúsenejších mazákov. O svetovom šampionáte na severe Európy, doterajšej kariére, hokejových snoch, ale aj o blížiacom sa drafte NHL, sme sa s ním pred pár dňami porozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Slovenským hokejistom sa síce piaty rok po sebe nepodarilo postúpiť do štvrťfinále MS, no zisk 11-tich bodov v základnej skupine bol najvyšší od roku 2014. Takisto ich hra spĺňala omnoho prísnejšie kritéria ako v predchádzajúcich rokoch, čo malo do určitej miery „na svedomí“ aj predsezónne angažovanie kanadského trénera Craigha Ramsayho. „Vynikajúci kouč, obrovská osobnosť s bohatými skúsenosťami, čo bolo vidieť aj na jeho komunikácii s hráčmi. Je to pokojný typ človeka, ktorý vie, čo chce a svoj štýl sa snaží vštepiť každému jednému členovi kádra. Je vidieť, že má toho odtrénovaného dosť a vie, čo robí. Myslím si, že pre Slovensko bol veľmi dobrou voľbou, mne osobne vyhovoval po všetkých stránkach,“ rozhovoril sa Martin Fehérváry. 

Viac čítajte tu.