Volejbalistka J. PENCOVÁ: Chýba mi boj o medaile, preto idem do Poľska
PREHRAŤ

Volejbalistka J. PENCOVÁ: Chýba mi boj o medaile, preto idem do Poľska

Kapitánka slovenskej volejbalovej reprezentácie Jaroslava Pencová bola pred pár dňami hosťom v televíznom štúdiu TABLET.TV, kde sme s ňou prebrali viacero aktuálnych tém.

Bratislava 9. júna (Teraz.sk) – Blokárka Jaroslava Pencová sa pred pár dňami zapísala do histórie slovenského volejbalu veľkými písmenami. Stala sa totiž prvou ženou, ktorú vyhlásili päť rokov po sebe za najlepšiu volejbalistku SR. Aj z toho dôvodu sme kapitánku národného tímu pozvali do televízneho štúdia TABLET.TV, kde sme sa s ňou okrem spomínaných anketových triumfov porozprávali o súčasnej reprezentácii pod vedením talianskeho kormidelníka Marca Fenoglia, jej doterajšej kariére, novom angažmáne v poľskej najvyššej súťaži, volejbalových začiatkoch či doposiaľ nesplnených snoch.

Slovenské volejbalistky ukončili v stredu 6. júna svoju púť novovytvorenou Zlatou európskou ligou, pričom v základnej C-skupine obsadili v konkurencii Česka, Bieloruska a Španielska tretiu priečku. V praxi to znamená, že medzi elitou budú síce figurovať aj budúci rok, no na záverečnom turnaji Final Four, ktorý sa koná už o pár dní v Budapešti, sa nepredstavia. „Nehodnotila by som to ako sklamanie, pretože táto súťaž sa hrala prvý rok v novom formáte, vrátili sa do nej silné družstvá, ktoré predtým pôsobili vo Svetovej lige, a tým pádom bola kvalitnejšia. Okrem toho sa v našom kádri udialo pár zmien, prišiel nový tréner a príprava pred Zlatou európskou ligou nebola až taká dlhá. Potrebovali sme teda nejaký čas na to, aby sme sa zohrali, zvykli si na nového kouča, nový štýl práce a podobne,“ rozhovorila sa Jaroslava Pencová. 

Viac čítajte tu.